На місці зсуву в Чернівцях працює комісія з надзвичайних ситуацій міської ради

На місці зсуву в Чернівцях працює комісія з надзвичайних ситуацій міської ради

03.04.16 17:46 0 835
Засідання постійної міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міської ради відбулось на місці зсуву, який стався вранці по провулку Золочівському. Внаслідок зміщення ґрунту постраждали три будинки, найбільше будинок №7. Понад 300 метрів в довжину, 50 – в ширину та 30 глибини – поки що такі параметри зсуву визначили спеціалісти.

Наразі працюють фахівці ВАТ «Геотехнічний інститут», які до вечора обіцяють визначити попередні загрози подальшого зсуву. Але, як стверджує керівник товариства Василь Полівецький, наслідки можуть бути непередбачуваними і дуже серйозними: «Треба вивчити всю ситуацію, межі зсуви, обстежити всі зсувні ділянки, які знаходяться поруч. І це , на жаль, може бути дуже великою площею. Тим більше, як поведуть себе пласти землі найближчим часом також передбачити неможливо».

Спеціальною комісією департаменту житлово-комунального департаменту міської ради буде визначено технічний стан будівель і відповідні розрахунки. В зоні зсуву на даний час перебувають три будинки, залишатись мешканцям ночувати в своїх будинках члени комісії не радять. Натомість переїжджати в переселенський фонд жителі постраждалих будинків поки що не хочуть, хоча їхні будинки відключені від газу, води та електрики.

Як повідомив голова комісії , заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Георгій Леонтій , проблема цього мікрорайону щодо зсуву не шня, а тягнеться, як мінімум з 2012 року. На будинку вже були встановлені металеві укріплюючі тяжі, які, можливо, і зашкодили повному руйнуванню будинку.

Мешканці поки що написали відмову щодо переселення в маневровий фонд, мотивуючи це можливістю переночувати у родичів. Натомість кімнати для прийому постраждалих від зсуву на провулку Золочівському в переселенському фонді (вул.Полєтаєва) готові.

Біля постраждалих будинків чергуватиме наряд поліції та Державна служба надзвичайних ситуацій України в Чернівецькій області, працівники якої кожні дві години спостерігатимуть за впливом зсувних процесів на встановлені «маячки».

Міський голова Олексій Каспрук, який зранку відвідав місце зсуву, повідомив, що міська влада робить все можливе, аби вирішити питання мешканців, зробити їх життя безпечним. Класифікацію цієї події, як надзвичайного стану, має визначити Державна служба надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку ...

КОМЕНТАРІ