У Волинській області рятувальники разом із освітянами за допомогою театралізованої вистави навчили малят правилам пожежної безпеки в екосистемах (фото,відео)

У Волинській області рятувальники разом із освітянами за допомогою театралізованої вистави навчили малят правилам пожежної безпеки в екосистемах (фото,відео)

03.04.16 17:16 0 654
Важлива тема – зберегти від вогню усе живе, що є навкруг нас, особливо в екосистемах, не втрачає актуальності. Цьому на Волині навчають із малечку – у різних формах занять для дітей доноситься інформація про збереження зелених легень планети – лісів.

Так, 31 березня працівник виставки –музею управління ДСНС України у Волинській області Катерина Петрова спільно із вихователями дошкільного навчального закладу № 8 «Джерельце» міста Луцька у доступній для дітей формі організували навчання основним вимогам безпеки життєдіяльності. В актовому залі малята переглянули виставу «Не пусти вогника у ліс – бережи землю!».

Казковий герой Зайчик-пострибайчик розповів неслухняній Лисичці, а також маленьким глядачам, що сірники не іграшка, і не варто ними гратися. Хитруля Лиска не послухала його добрих порад, і таки запалила ліс. Вогонь мало не спопелив усе живе в у лісі, але для приборкання вогняних вибриків «червоного півня» примчали лісові пожежники. Браві вогнеборці швидко загасили пожежу та навчили звірят правил поводження з вогнем. Діти підказували ляльковим персонажам правила безпеки та постійно спілкувалися та співпереживали з ними разом.

Під час проведення заходу дошкільнята засвоїли основні правила безпеки, переглянули мультфільм, створений у рамках Всеукраїнського конкурсу «Рятувальники – очима дітей» дітьми з Палацу учнівської молоді «Сірники не іграшка – вогонь не забава!», а також запам'ятали номер служби порятунку 101.

Саме завдяки театралізованому дійству вдалося донести до дітей важливу інформацію, адже вистави - улюблений вид театралізованих ігор, близький та зрозумілий малятам. Діти переймаються настроєм казкових героїв відповідають на запитання або запи­тують самі, вчаться оцінювати вчинки, роз­різняти добро і зло. Тож саме у такій казковій формі найкраще розповідати дошкільняткам про небезпеку вогню.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 4 квітня відбудеться ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ