Закарпатська область: групою піротехнічних робіт знищено артснаряд та мінометну міну часів Другої світової війни

Закарпатська область: групою піротехнічних робіт знищено артснаряд та мінометну міну часів Другої світової війни

03.04.16 11:01 0 547
1 квітня група піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Закарпатській області виїжджала на знищення підозрілих предметів, схожих на вибухонебезпечні, виявлених напередодні.

Так, 31 березня о 18:27 до служби порятунку «101»повідомили, що на відкритій місцевості в районі мікрорайону Горяни в Ужгороді, місцевий мешканець, проводячи земляні роботи, натрапив на підозрілі предмети.

Піротехніки ДСНС ідентифікували їх як артилерійський снаряд калібру 152 мм та мінометну міну калібру 82 мм часів Другої світової війни. Вони були вилучені та знищені.

До приїзду піротехніків, місцезнаходження небезпечних предметів огородили спецзасобами та припинили усі польові роботи. Також спеціалісти перевірили довколишню територію на наявність інших ВНП і провели роз’яснювальну роботу серед населення.

Управління ДСНС України у Закарпатській області в черговий раз звертає увагу громадян на дотримання правил поведінки під час виявлення підозрілих знахідок.

У разі виявлення вибухонебезпечних предметів одразу ж повідомляйте за номером «101» або «102».

Категорично забороняється навіть торкатися їх, пересувати, заливати рідинами, засипати ґрунтом. Не можна здійснювати на вибухонебезпечну знахідку звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до таких впливів.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ