Закарпатські рятувальники підбили підсумки роботи за березень

Закарпатські рятувальники підбили підсумки роботи за березень

03.04.16 18:53 0 619
Загальну пожежну обстановку на Закарпатті й основні плани роботи оперативно-рятувальної служби на наступний місяць розглянули під час підсумкової наради за березень, що відбулася 1 квітня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області. У зустрічі, на якій головував начальник Управління Роман Гудак, взяли участь керівний склад установи та керівники пожежно-рятувальних підрозділів краю.

Як зазначив у своїй доповіді в.о. заступника начальника Управління Дмитро Лешко, протягом березня на території Закарпатської області трапилося 148 пожеж, із яких 66 – у житловому секторі. Крім цього, до Служби порятунку «101» надійшло 42 хибні повідомлення про пожежі.

Разом із тим, за словами в.о. заступника начальника Управління Роберта Варги, у цьому році на Закарпатті спостерігається зменшення загальної кількості пожеж. Якщо за перший квартал 2015-го виникло 598 загорань, то у 2016-му ця цифра становить 330 випадків. Зокрема, у краї стали менше горіти суха трава і сміття: 80 таких фактів зареєстрували цього року, тоді як минулоріч їх було 283.

Водночас поточний рік відзначився для Закарпаття зростанням кількості загиблих людей на воді. Якщо за перші три місяці 2015-го було зафіксовано 2 подібні факти, то станом на 1 квітня 2016-го у краї вже зареєстровано 5 таких випадків. Два з них трапилися лише протягом березня. Також за минулий місяць закарпатські рятувальники 4 рази ліквідовували наслідки дорожньо-транспортних пригод, піротехніки здійснили 12 виїздів на знешкодження вибухонебезпечних предметів, а гірські пошуковці 4 рази допомагали заблукалим туристам.

У квітні співробітники оперативно-рятувальної служби Закарпаття посилять роботу щодо інформування населення стосовно основних небезпек весняно-літнього пожежонебезпечного періоду. Крім цього, у районах планується проведення спільних навчань зі службами життєзабезпечення та змагань із пожежно-прикладного спорту.

У ДСНС України

у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: м. Чернігів: з першою ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ