Закарпатська область: донецькі журналісти знайомилися з роботою регіонального штабу Закарпатської області з питань соціального забезпечення громадян України,які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО

Закарпатська область: донецькі журналісти знайомилися з роботою регіонального штабу Закарпатської області з питань соціального забезпечення громадян України,які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО

03.04.16 09:43 0 652
1 квітня в Закарпатській обласній державній адміністрації відбулося засідання регіонального штабу Закарпатської області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. Окрім представників установ та відомств також взяли участь мас-медійники Донецької області.

Даний захід відбувся в рамках проекту «Формування проактивної громадської позиції у мешканців Донеччини та покращення представленості регіону завдяки прес-турам та інформаційно-просвітницькій кампанії у ЗМІ». Його ініціатором виступила громадська організація «Донецький прес-клуб».

Під час засідання присутні розглянули ряд важливих питань, що стосуються соціального забезпечення громадян України, які переміщуються із тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. Серед яких: пенсійне та медичне забезпечення, а також покращення побутових умов.

Як зазначив у свої доповіді заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Богдан Ількович, регіональним штабом в області було зареєстровано 4697 осіб з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. Станом на 31 березня поточного року на території області перебуває 4078 осіб ( з них 3797 чоловік з Луганської та Донецької областей та 281-з АР Крим). За період роботи регіонального штабу, 619 зареєстрованих осіб виїхали за межі області (168 повернулись в Луганську, 319 - в Донецьку та 132 особи виїхали в інші області або за кордон).

Працівниками регіонального штабу цілодобово проводиться прийом громадян та координація їх в різні структури для вирішення проблемних питань, пов'язаних з виплатами пенсій, адресних допомог, взяття на облік, отримання довідки про тимчасове місцепроживання або перебування, українського та закордонного паспортів; забезпечення безкоштовними медикаментами, путівками на оздоровлення для дітей та дорослих; отримання гуманітарної допомоги від благодійних та волонтерських організацій області та інших видів допомог.

Далі зі звітними доповідями виступили представники департаментів соціального захисту населення, Закарпатського обласного центру зайнятості, головних управлінь державної міграційної служби та Пенсійного фонду, управління охорони здоров’я та інші.

Учасники ділової розмови також дали вичерпні відповіді на запитання представників ЗМІ, які стосувалися адаптації до нових умов проживання на території Закарпатської області тимчасово переміщених осіб.

У ДСНС України

у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: На Вінничині з початку року ...

КОМЕНТАРІ