Житомирщина: рятувальники роз’яснюють громадянам «групи ризику» правила безпеки у побуті

Житомирщина: рятувальники роз’яснюють громадянам «групи ризику» правила безпеки у побуті

03.04.16 15:28 0 584
31 березня з метою запобігання виникнення пожеж коростенські рятувальники спільно з представниками відділу НС Коростенської районної державної адміністрації, головою Хотонівської сільської ради та соціальними працівниками провели рейд у житловому секторі сіл Ростіжин, Домолоч, Іскорость та Хотинівка.

В 2015 році виникло 11 пожеж, з початку 2016 року – 1 пожежа. На території сільської ради мешкає значна кількість сімей так званої «групи ризику». Це в першу чергу і обумовило необхідність проведення пожежно-профілактичного відпрацювання саме цих чотирьох населених пунктів. Тому перевіряючі почали проходити домівками родин, які викликають увагу. У цю категорію потрапили багатодітні сім’ї, самотні пенсіонери, неблагонадійні особи. Рейдова група відвідала 5 неблагополучних родини, 7 багатодітних сімей та 11 одиноких пристарілих селян.

Рейдовики розповіли про правила пожежної безпеки в побуті та роздали профілактичні листівки з докладним описом можливих причин виникнення пожежі та як їх попередити.

Під час обстежень помешкань також були виявлені ряд суттєвих порушень, які можуть призвести до пожеж, травмування та загибелі людей. Власникам житлових будинків із найгіршим станом пожежної безпеки було вказано на термін усунення порушень та заплановано повторні обстеження їхніх осель.

«На сьогоднішній день проведення профілактичної та масово-роз’яснювальної роботи стосовно недопущення пожеж в оселях громадян є одним із пріоритетних напрямків Служби порятунку «101». Частіше всього випадки пожеж траплялися з людьми, які не в змозі підтримувати належним чином пожежну безпеку своїх помешкань, це так звана «група ризику». Тому профілактична робота з такими людьми в області проводитиметься й надалі, адже людське життя – це є найвища цінність»,— зазначає начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ