В Житомирській області з початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили майже 10500 вибухонебезпечних предметів

В Житомирській області з початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили майже 10500 вибухонебезпечних предметів

03.04.16 16:32 0 573
Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території України з метою виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Так, лише впродовж 31 березня піротехніками Служби порятунку здійснено 25 виїздів, в ході яких виявлено та знешкоджено 69 боєприпасів. Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили 10 тис. 408 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 97 авіаційних бомб.

За статистикою, у весняний період значно збільшується кількість випадків виявленнявибухонебезпечних предметів. До Служби порятунку постійно надходять повідомлення від громадян про знаходження боєприпасів минулих війн у лісосмугах, на присадибних ділянках, тощо.

Зокрема, 28 березня на спеціальному полігоні піротехнічна група аварійно-рятувального загону спеціального призначення Черкаської області знищила 8 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, що були знайдені у лісовому масиві.

Протягом 29-31 березня сапери групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області вилучили та в спеціально відведеному місці знищили 24 вибухонебезпечних предмети часів минулих війн. Боєприпаси були знайдені на територіях Кам’янець-Подільського, Волочиського, Городоцького, Шепетівського, Віньковецького та Дунаєвецького районів та міста Старокостянтинів під час проведення громадянами земляних робіт.

30 березня фахівцями піротехнічної групи 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (Львівська область) було вилучено та знешкоджено 4 артилерійські снаряди та ручну гранату часів Другої світової війни. Боєприпаси були знайдені місцевими жителями під час прибирання присадибних ділянок.

31 березня піротехніки ГУ ДСНС у Вінницькій області знищили авіаційну осколочну бомбу (АО-50), що знайшов напередодні у лісосмузі місцевий житель.

Цього ж дня піротехніки ДСНС знищили 33 вибухонебезпечних предмети у Слов’янському та Першотравневому районах Донецької області.

Крім цілодобової роботи щодо виявлення та знешкодження боєприпасів часів минулих війн піротехніки ДСНС також постійно вдосконалюють свою професійну майстерність. Так, 31 березня на базі Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України пройшов навчально-методичний збір з начальниками піротехнічних підрозділів Служби. Під час зборів учасники розглянули питання організації взаємодії у сфері гуманітарного розмінування та зниження ризиків під час виявлення вибухонебезпечних предметів між територіальними органами ДСНС України та органами виконавчої влади (органами місцевого самоврядування), а також обмінялися досвідом у сфері планування та організації виконання заходів з гуманітарного розмінування територій.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету, категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині під час ...

КОМЕНТАРІ