В Чернівецькій області дійових осіб обов’язкового технічного контролю запросили до регіонального сервісного центру МВС (+фото)

В Чернівецькій області дійових осіб обов’язкового технічного контролю запросили до регіонального сервісного центру МВС (+фото)

04.04.16 14:33 0 730
З ініціативи керівництва РСЦ МВС в Чернівецькій області відбулась ознайомча зустріч з представниками суб’єктів господарювання, що надають послуги технічного контролю транспортних засобів.

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, кожні два роки обов'язковий технічний контроль проводиться для легкових автомобілів, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, вантажних автомобілів (незалежно від форми власності) вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепів до них із строком експлуатації більше двох років, щороку — для вантажних автомобілів вантажопідйомністю більше 3,5 тонни, причепів до них та таксі незалежно від строку експлуатації , двічі на рік обов’язковий техогляд проводиться для автобусів та спеціалізованих транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від строку експлуатації.

Потреба в зустрічі виявилась актуальною. Після ліквідації ДАІ та колишніх МРЕВ, створення регіональних сервісних центрів далеко не всі керівники станцій технічного обслуговування з правом проведення техконтролю знали, які функції виконує «РСЦ», і навіть де знаходиться державне відомство, що здійснює моніторинг обов'язкового технічного контролю транспортних засобів.

Ото ж, мова йшла, насамперед, про повноваження РСЦ, механізми забезпечення суб'єктів проведення обов'язкового технічного контролю бланками протоколів перевірки технічного стану транспортного засобу, що є документами суворої звітності. Про це присутнім розповіли виконуючий обов’язки директора РСЦ Василь Душинський та його заступник Сергій Сушинський.



Керівники РСЦ почерпнули чимало корисної інформації і від присутніх, кожен з яких є, фактично, конкурентом на ринку подібних послуг, однак, зацікавлений, аби ОТК здійснювався системно, перебував під контролем відповідних державних органів.



Сторони обмінялись корисною інформацією, потрібною для роботи у рамках чинного законодавства і інструкцій, висловили побажання стосовно перспектив актуального питання, яке, на думку представників бізнесу, потребує удосконалення на законодавчому рівні.



Наразі ж 11 представників станцій вирішили створити об’єднання, аби координувати свої дії, узагальнювати досвід і шукати вирішення проблем, якщо вони виникатимуть в процесі їх діяльності.

Прес-служба РСЦ МВС в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Працівники ...

КОМЕНТАРІ