У Рівненській області рятувальники ліквідували пожежу господарської будівлі та врятували від знищення вогнем житловий будинок

У Рівненській області рятувальники ліквідували пожежу господарської будівлі та врятували від знищення вогнем житловий будинок

04.04.16 10:32 0 558
02 квітня о 21:59 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в селищі Володимирець. За вказаною адресою було негайно направлено черговий караул 11-ї державної пожежно-рятувальної частини.

По прибуттю на місце пожежі рятувальники з’ясували, що вогнем охоплено дах блочної господарської будівлі розміром 10х6 м та два з трьох приміщень. Оскільки до будівлі була прокладена електромережа, рятувальниками через чергового Володимирецького РЕМ було відключено вулицю від електропостачання. Разом з тим існувала реальна загроза перекидання вогню на поряд розташований житловий будинок. Температура від пожежі та полум’я могли в будь-яку мить спровокувати займання будинку. Враховуючи це керівником гасіння пожежі відразу було прийняте рішення про додаткове залучення для гасіння пожежі резервного караулу 11-ої державної пожежно-рятувальної частини на пожежній автоцистерні. Рятувальниками на гасіння пожежі та захист житлового будинку було подано два водяні стволи. До того ж під час гасіння пожежі виявилося, що при вході всередину будинку зі сторони місця пожежі знаходилося два балони, один з пропаном, другий з киснем. Для попередження загрози вибуху їх було винесено на свіже повітря на безпечну відстань.

Завдяки оперативним та тактично правильним діям рятувальників о 22:45 пожежа була локалізована, а після розбирання та проливання конструкцій господарської будівлі о 01:55 повністю ліквідована. Для відновлення подачі електроенергії на вулицю, аварійною бригадою Володимирецького РЕМ, яка прибула на місце пожежі було відключено від електроживлення пошкоджену вогнем господарську будівлю та відновлено електропостачання на вулиці.

У результаті пожежі вогонь знищив дах та перекриття господарської будівлі розміром 10х6м., та майно, яке було в будівлі.

Працівникам Служби порятунку вдалося зупинити пожежу в тих межах, які вона встигла набрати на момент прибуття рятувальників, а також вогнеборці не допустили поширення пожежі на поряд розташований житловий будинок. На ліквідацію пожежі було залучено 2 одиниці пожежної техніки та 8 чоловік особового складу.

Всі обставини та причину виникнення пожежі наразі з’ясовують працівники поліції.

Володимирецький районний сектор

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как правильно выбрать ...
Наступна новина: Как обычно происходит ...

КОМЕНТАРІ