Автоматичні TTL фотоспалахи від Yongnuo

Автоматичні TTL фотоспалахи від Yongnuo

04.04.16 10:50 0 977

Мануальні фотоспалахи гарні для дистанційного застосування. Якщо ж фотографу необхідний спідлайт на камері, то тут правильним вибором буде використовувати фотоспалаху, який підтримує автоматичне керування потужністю імпульсу - TTL.

Починаючи з кінця 2009 року компанія Yongnuo почала випуск автоматичних моделей, спочатку для камер Canon з підтримкою E-TTL (II), потім - для камер Nikon з підтримкою i-TTL. Цими двома брендами і обмежилися - власники камер Sony, Olympus, Pentax, Samsung можуть тільки засмучуватися, але для них варіантів немає...

Як і належить для системних автоматичних фотоспалахів, на їх ніжці знаходиться не тільки центральний, але і набір інших контактів, через які відбувається обмін даних з камерами. Причому, якщо хто не знає, в версіях для Canon і Nikon вони не збігаються між собою. Тому при установці моделей для камер, наприклад, Canon, на фотоапарати Nikon (або навпаки), ви не отримаєте підтримку TTL. Але так як центральний контакт теж є, то в таких випадках фотоспалах буде працювати як чистий мануал з ручною установкою потужності.

Чим відрізняються автоматичні TTL фотоспалахи Yongnuo від «рідних» Canon або Nikon (крім ціни, звичайно) - це повністю збережені мануальні можливості (режими М, S1, S2), які повноцінно дозволяють використовувати їх не тільки на камерах, а й в тих же портативних мобільних фотостудіях.

Yongnuo на сьогоднішній день випустила вже чимало TTL-моделей, але розібратися в них не так вже й складно. Далі ми розглянемо три моделі 400-ї серії: YN-465, YN-467 та YN-468:

  • YN-465 у версіях для Canon і Nikon - найпростіший фотоспалах, за основу якого було взято YN-460 першого покоління. Невисока потужність, два режими - TTL і М, відсутність зуму рефлектора (ті ж 35 мм), навіть немає оптичної пастки. Занадто простий. Звичайно - краще вбудованого, але не більше того;
  • YN-467 теж був зроблений в версіях для Canon і Nikon і модель цікавіша - тут вже з'явився зум рефлектора 24-85 мм, який працює як автоматично в накамерному положенні, так і при установці на стійки (тривалим натисканням на кнопку Mode), повернули оптичну пастку і, відповідно, режими S1 і S2 для ручної роботи. Але потужність залишилася все тією ж від YN-460, так само як і час перезарядження. Але недоліки компенсуються ціною;
  • YN-468 першого покоління була випущена тільки для камер Canon. Це перший фотоспалах від Yongnuo, у якому з'явився ЖК-екран. По інших своїми характеристиками - потужність, зум, режими - це повний аналог моделі YN-467 з декількома відмінностями - є корекція потужності імпульсу при роботі в TTL в діапазоні від -3 до +3 eV, з'явився режим стробоскопа (Multi), є підсвічування автофокусу (правда - не дуже вдале) і зумом рефлектора можна управляти не тільки в накамерному положенні, але і вручну при установці в якості дистанційно-керованого фотоспалаху в портативній фотостудії.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как обычно происходит ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ