Що таке Minecraft?

Що таке Minecraft?

04.04.16 22:51 0 908

Minecraft - це унікальна в своєму роді гра в жанрі sandbox (пісочниця). Це як би конструктор Легко, але тільки для дорослих дядечок і в цифровому варіанті. Гра регулярно оновлюється і стає тільки кращою. Творець гри - швед Маркус Перрсон, який в ігровому світі відомий як Nоtch.17 листопада 2011 вийшла повна офіційна версія Minecraft 1.00. У грі є 3 режими:

  • Survival - це звичайна гра на виживання, гравець будується, розвивається, грає собі на втіху. Крім того, Survival існує в мультиплеєрному варіанті (Survival multiplayer). Там ігровий світ підкорюють відразу кілька шахтарів;
  • Creative (Classic) - цей режим був реалізований найпершим. Тут відсутній крафт предметів, гравець безсмертний, в його інвентарі лежать нескінченні блоки. Підходить для будівельників;
  • Hardcore - дуже складний режим. У гравця всього 1 життя, якщо він загине, то весь світ автоматично видаляється. Для справжніх геймерів! Реалізовано з версії 1.9. На сьогоднішній день для гри створено багато модифікацій, скачати які ви можете тут.

З чого почати?

Багато гравців (скажімо прямо ледачих нубів) при заході на сервер насамперед задають питання: А що тут треба робити? З чого почати? Питання ці абсолютно нормальні, не треба лаятися і злитися на бідних нубів. Можна подумати, що ви самі такими були. Отже, список всього того (ну може і не всього) що можна робити в Minecraft:

Насамперед, в Minecraft можна робити крафт! Хто не знайомий з цим поняттям, яке пішло від англійського "craft" - майстерність, ремесло? Ви не знайомі? Охх... Все набагато гірше, ніж я думав. Ну добре, поясню доступно. Крафт - це створення предметів і блоків шляхом комбінування різних предметів або блоків в сітці крафта. Сітка крафта буває 2 * 2 клітини (в інвентарі) і 3 * 3 клітини (на верстаті). Верстат необхідний для створення просунутих предметів. Але про це далі.

Що ж ще можна робити в грі? Як зрозуміло з назви, тут можна не лише "craft", а й "mine"! Так, так, mine - це копати, займатися шахтарським ремеслом. Всі предмети можуть бути зруйновані, в більшості випадає якийсь блок або предмет, що не завжди збігається. Наприклад, із землі випадає 1 блок землі, а з стебла кавуна, наприклад. випадає не стебло, а насіння кавуна.

Можна вбивати інших гравців і мобів. Моби - неігрові персонажі, бувають трьох типів:

  • Доброзичливі - просто ходять, якщо ви їх вдарите - у відповідь не вдарять, наприклад свиня, вівця, корова. З'являються днем, при високому рівні освітлення;
  • Нейтральні (вовк, ендермен, зомбі-свинолюдина) вони не чіпають вас, але якщо ви першим нападете, то будуть захищатися;
  • Ворожі (зомбі, скелет, гаст). Ворожі моби не чекають вашої атаки, вони самі нападають на вас як тільки побачать. Вони зазвичай з'являються лише з настанням темряви або в темних печерах.

Можна їсти і вмирати від голоду. Помирати звичайно ж не рекомендується. Щоб не вмирати, треба тримати індикатор ситості на достатньому рівні. Підтримувати ситість можна вживаючи їжу. Вона буває сира і приготована, сира заповнює менше голоду і може викликати розлад (індикатор голоду зеленіє і убуває швидше звичайного). Готувати їжу можна в печі. Гнилу плоть приготувати не можна зовсім і годиться вона хіба що на корм собакам.

Можна будувати з блоків все що душа забажає. Від маленької будки до величезного піксельарта цицьок або золотого пеніса в небі. Так, знаходяться і такі збоченці.

Можна ловити рибу. З берега або з човна. Язь буде задоволений -) погуляти по Яхреньгскому озеру.

Каравани грабувати не можна :( Але можна грабувати скрині дурних гравців. І звичайно ж можна вбивати корів.

Можна злазити в Нижній світ і помилуватися на місцеву красу, таку як: гори з пекельного каменю, лавові моря і океани, пекельні фортеці і т. д.

Можна заснувати своє поселення з блекджеком і повіями.

Можна приручити вовка і лякати ним усіх.

Можна стати шерифом Гру і мочити всіх неугодних.

Можна посперечатися з адміном і опинитися в лазні.

Можна ще багато чого...




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Что такое финансовые ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ