Чернівецька область: за останні 3 доби рятувальники ліквідували 5 пожеж через загорання сухої трави

Чернівецька область: за останні 3 доби рятувальники ліквідували 5 пожеж через загорання сухої трави

05.04.16 11:18 0 576
За останні 3 доби на території Чернівецької області сталося 5 пожеж через загорання сухої трави. Так, 1 квітня в селі Динівці Новоселицького району сталося загорання сухої трави. Через сильний вітер полум’я за короткий проміжок часу поширилося на значну площу. Неподалік із місцем загорання сухої трави знаходився дачний будинок, на який міг перекинутися вогонь. Черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 11 міста Новоселиця та місцева пожежна команда села Динівці ліквідували пожежу, запобігши подальшому поширенню полум’я. Завдяки цьому від знищення було врятовано дачний будинок. До пожежі призвело необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

3 квітня у Чернівцях на вул. Березівській сталося загорання сухої трави на відкритій території, звідки вогонь перекинувся на розташовану неподалік господарську будівлю. Вогнеборці Державної пожежно-рятувальної частини № 1 обласного центру, які виїжджали на місце події, ліквідували пожежу. Вогнем знищено господарську будівлю, речі домашнього вжитку, суху траву.

Всього в цьому році на території краю виникла 21 пожежа через загорання сухої трави. В минулому році сталося 132 таких пожеж, на одній з яких загинула людина. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: не спалюйте суху траву, будьте обережні при розведенні та користуванні відкритим вогнем! Пам’ятайте, що загорання сухої трави може статися через необережно кинутий сірник чи недопалок і за лічені хвилини вогонь може поширитися на значну площу! Не спалюйте траву, наводячи лад на своїх присадибних ділянках. Вогонь може вийти з-під контролю і перекинутися на розташовані поруч будівлі. Дотримуйтеся правил безпеки!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині за вчинення ...
Наступна новина: Сергій Машковський: На ...

КОМЕНТАРІ