Вінницькі спортсмени здобули ряд вагомих перемог у всеукраїнських змаганнях

Вінницькі спортсмени здобули ряд вагомих перемог у всеукраїнських змаганнях

05.04.16 08:05 0 531
Про це повідомляє управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Минулого тижня спортсмени з Вінниччини взяли участь у цілому ряді всеукраїнських змагань, зокрема : змагання із боротьби Кураш серед чоловіків і жінок ( юніорів і юніорок) у м. Шепетівка; відкритому Кубку України зі стрибків у воду в м. Київ; чемпіонаті України з пожежно-прикладного спорту в закритих приміщеннях серед юнаків та юніорів у місті Миколаїв та чемпіонаті України з веслування у м. Харків.

Вінницькі спортсмени здебільшого здобували призові місця. Так у м.Шепетівці (Хмельницька обл.) 1-2 квітня проведено чемпіонат з боротьби Кураш, у якому команда Вінницької області була однією з найсильніших і привезла додому 12 медалей, а саме: 3 золотих серед жінок – В. Цюпа, В. Рогова, О. Нікітінська, 3 срібних серед жінок – А. Василенко, С .Тросюк, М. Гаврищук і 1 бронзова серед чоловіків – Важа Даіаурі. Серед юніорів і юніорок чемпіоном став Важа Даіаурі, срібними призерами Валерія Колесник і Д.Рухадзе.

На змаганнях зі стрибків у воду які проходили у м. Київ, 30 березня по 4 квітня, переможцем на однометровому трампліні стала вінничанка, Заслужений майстер спорту України, член Національної збірної команди України Анна Письменська.

З 29 березня по 2 квітня у м. Миколаїв пройшов чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту. Вінницькі спортсмени Денис Гром і Сергій Горбенюк привезли додому по 1 золотій і 1 срібній медалі кожен, а наша збірна посіла 3 місце серед 19 областей, команди яких взяли участь в змаганнях.

Майстер спорту міжнародного класу каноїст Віталій Голюк та майстер спорту байдарочник Денис Лохманов на чемпіонаті України з веслування, який завершився 29 березня в Херсоні, завоювали бронзові медалі, Обидва відзначилися на олімпійській дистанції 200 метрів, обидва входять до збірної України.

Президент Федерації веслування Вінниччини Віктор Добротворський так прокоментував досягнення веслувальників:

«Ми в цьому році раніше організували підготовку наших веслувальників до відповідальних стартів, – в Сабарові на спортивній базі ФСТ «Динамо».

У нижньому б'єфі після ГЕС вода і взимку не замерзає. Така прискорена підготовка до сезону пояснюється тим, що вже у перших числах травня відбудуться перегони на Кубок України, на яких спортсмени боротимуться за «перепустку» на олімпійські ліцензійні змагання у Дуйсбурзі (Німеччина).

А там буде розігруватися прямі путівки на Олімпіаду – 2016. Тому йде прискорена підготовка до цього сезону, і ми сподіваємось, що хтось з наших Вінницьких веслувальників здобуде право виступити у Бразилії».

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Що таке Minecraft?
Наступна новина: Степан Барна: "Кожен з ...

КОМЕНТАРІ