У Тернопільській області отримають допомогу особи,постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи

У Тернопільській області отримають допомогу особи,постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи

05.04.16 08:57 0 557
На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про заходи у зв'язку із 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи» в області отримують допомогу особи, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

В районах, у містах Чорткові й Тернополі департаментом та управліннями праці та соціального захисту населення із державного та обласного бюджетів забезпечено соціальні та компенсаційні виплати постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи на зазальну суму 2 млн 800 тис. грн.

«Створено організаційний комітет та затверджено план заходів у зв'язку із 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи та проведенням Року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи, — повідомляє директор департаменту Вадим Боярський. — Серед заходів надання матеріальної допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи: відзначення грамотами і державними нагородами, надання допомоги у вигляді продуктів харчування, палива та інших видів допомоги вдовам. А також поведення обстеження матеріально-побутових умов проживання учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи категорії 1 (інвалідів) та надання їм необхідної допомоги і т.п».

Районними державними адміністраціями, виконавчими комітетами міських рад міст обласного значення утворені відповідні організаційні комітети та розроблені плани заходів.

Загалом на Тернопільщині на обліку перебувають 44 939 осіб, яким встановлено статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Із них: інвалідів – 984 осіб; учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – 2 505 осіб (42 осіб - учасники ліквідації ядерних аварій); потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС, евакуйованих із зони відчуження та переселених із радіоактивно-забруднених територій – 34 949 осіб; дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи – 7 485 осіб (дітей-інвалідів – 5 осіб); 494 вдови померлих громадян, смерть яких пов'язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Конфісковані мобільні ...
Наступна новина: На Вінничині порівняно з ...

КОМЕНТАРІ