Степан Барна: «Моя позиція – не знищувати лікарні,а надавати якісні медичні послуги»

Степан Барна: «Моя позиція – не знищувати лікарні,а надавати якісні медичні послуги»

05.04.16 18:27 0 667
Про стан оптимізації закладів охорони здоров`я області йшлося на нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

Як поінформував директор департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації Володимир Богайчук, в області станом на 1.04.2016 року скорочено 135 ліжко-місць.

«В закладах охорони здоров`я області розгорнуто 9013 ліжок, - констатував директор департаменту охорони здоров`я. – Це складає 84,9 на 10 тис. населення, тоді як граничний норматив, згідно з постановою КМУ, забезпечення стаціонарними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення складає 60 ліжок. Відповідно, якщо привести показник до цього нормативу, то кількість ліжок в області не повинна перевищувати 6400. Тобто необхідно скоротити 2658 ліжок».

Показником ефективності роботи ліжка є показник його зайнятості. Найвищий показник забезпеченості ліжками у Шумському, Підгаєцькому та Кременецькому районах. Найменший показник – у Тернопільському, Збаразькому, Козівському, Бережанському та Чортківському районах. Ї

«10 ліжкомісць дозволить зекономити 200 тисяч гривень», - констатував Володимир Богайчук.

«Моя позиція – не знищувати лікарні, а надавати якісні медичні послуги, - наголосив Степан Барна. – Всі кошти, які будуть зекономлені буде використано на придбання сучасного обладнання та закупівлю медикаментів. Крім того, зазкладам, які зроблять необхідні кроки оптимізації ліжкового фонду, буде надана підтримка з медичної субвенції».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Вінницька область: сапери ...

КОМЕНТАРІ