У Рівненській області в системі службової підготовки рятувальники практично підвищували професійну майстерність

У Рівненській області в системі службової підготовки рятувальники практично підвищували професійну майстерність

05.04.16 10:48 0 567
04 квітня на базі 2-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Рівне офіцери Головного управління ДСНС у Рівненській області в системі службової підготовки практично підвищували свою професійну майстерність.

Рятувальники у бойовому одязі піднімалися по висувній пожежній драбині у вікно четвертого поверху навчальної вежі.

Потому серед співробітників було проведено заняття щодо вивчення основних тактико-технічних характеристик і принципів розгортання "КУБУ ЖИТТЯ", який застосовується для проведення порятунку потерпілих на пожежах з вікон чи балконів багатоповерхівок. У ході тренувань, присутнім продемонстрували, як оперативно розгортати засіб порятунку людей, а також надали можливість практично випробувати його в дії.

Крім цього, співробітникам ГУ ДСНС продемонстрували можливості спеціального автомобіля “САРМ-Л” котрий неодноразово залучався для виконання завдань за призначенням при дорожньо-транспортних пригодах, а також ознайомили з тактико-технічними характеристиками спецобладнання, що є в машині.

Сапери піротехнічного підрозділу аварійно-рятувального загону спеціального призначення продемонстрували навчальні муляжі боєприпасів часів Першої та Другої світових війн, що найчастіше зустрічаються на Рівненщини та детально розповіли про небезпеку, яку несуть у собі небезпечні пам’ятки минулого.

Зважаючи на те, що кожен піротехнік виконував завдання за призначенням в зоні АТО, офіцерам обласного управління розповіли і про сучасні вибухонебезпечні предмети, які їм довелося знешкоджувати на Сході країни. Також присутніх ознайомили зі спецобладненням саперів та засобами захисту (бронежилетом та каскою).

Управління організації реагування на надзвичайні ситуації

та цивільного захисту

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ