Що таке Mi-Fi?

Що таке Mi-Fi?

05.04.16 21:54 0 774

Незадовго після сплеску популярності мобільних 3G-модемів, на ринку з'явився новий рід пристроїв. що поєднує можливості 3G-модема і маршрутизатора з підтримкою Wi-Fi.

Можливості

Для тих хто вже знайомий з подібного роду пристроями, не секрет в чому основне призначення Mi-Fi. Пристрій виступає мобільним Wi-Fi маршрутизатором, в який вбудована функціональність мобільного 3G-модема. Якщо раніше мобільним 3G-модемом користувач мав можливість виходу в інтернет практично в будь-якій точці міста, то тепер завдяки Mi-Fi з'явилася можливість роздавати 3G-інтернет на декілька комп'ютерів за допомогою Wi-Fi з'єднання, все також в будь-якій точці міста.

Принцип роботи

Для роботи з Mi-Fi модемом необхідно спершу вставити в нього SIM-карту мобільного оператора, або ж прив'язати пристрій під певного мобільного оператора в регіональному відділенні. Це залежить від типу стандарту мобільної мережі пристрою, який може бути, як GSM так і CDMA. У рідкісних випадках виробники Mi-Fi пристроїв випускають гібридні рішення, а з недавніх пір все частіше з'являються Mi-Fi з 4G підтримкою. Далі через спеціальний веб-інтерфейс необхідно налаштувати права доступу для використання комп'ютера з пристроєм.

Рекомендовані моделі Mi-Fi

На даний момент більш просунуті в технологічному плані Mi-Fi випускаються компаніями Novatel і Sierra. Топові моделі цих компаній дозволяють постачати інтернетом до 10 пристроям підтримують Wi-Fi. Такі моделі мають можливість працювати до 10 годин в активному режимі при цьому підтримуючи всі види мобільних мереж усіх поколінь: GSM, HSDPA, HSPA +, CDMA, LTE.

Компанія Novatel пропонує на ринку саму інноваційну модель на сьогоднішній день Novatel Mi-Fi 2, яка відрізняється серед усіх існуючих моделей великим сенсорним дисплеєм, за допомогою якого проводяться всі маніпуляції з налаштування та підключення. Так само варто відзначити такі моделі на ринку, як Novatel MiFi 4620LE, Sierra AirCard 760S / 762S / 763S. О речі, купить 3G wi-fi роутери ви можете в інтернет-магазині: aizone.com.ua.

Висновки і перспективи

Навіть не дивлячись на те, що Mi-Fi мають всі можливості 3G-модемів, на даний момент вони ще не стали популярнішими останніх. Причина криється можливо в недостатній рекламній компанії, що популяризує дані пристрої і вартістю вищої приблизно на 30 % в порівнянні з вартістю 3G-модемів. З масовим поширенням 4G, Mi-Fi повинні стати більш популярними, так як швидкості інтернету надаються мобільними мережами четвертого покоління більш ніж достатні для однієї людини, що розумно було б розділити її при необхідності на кілької людей.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Що таке СРО?

КОМЕНТАРІ