Що таке СРО?

Що таке СРО?

05.04.16 22:32 0 791

Як повідомляє сайт http://reg-77.ru/: після скасування обов'язкового ліцензування компаній, які зайняті в певних галузях, вони зобов'язані вступати в СРО. Необхідність цього очевидна, але суть даного нововведення розуміють далеко не всі. Зараз, щоб продовжувати працювати в сфері будівництва, енергетики або проектування, необхідно отримати допуск СРО, який дає можливість виконувати певні види робіт.

Допуск СРО видається саморегулюючою організацією, відомості про яку внесені до єдиного державного реєстру Ростехнагляду. Компанії необхідний допуск СРО, якщо вона збирається здійснювати роботи, які впливають на безпеку об'єктів капітального будівництва. Перелік видів діяльностей, для яких потрібен допуск СРО, є закритим і не підлягає розширеному тлумаченню.

Щоб вступити в подібну організацію, потрібно зібрати досить значний пакет всіляких документів. Самостійно зібрати необхідні папери складно, адже деякі з них досить специфічні. Наприклад, будівельні СРО вимагають описати готові проекти і надати відгуки замовників.

Діючі саморегулюючі організації пред'являють до своїх учасників досить серйозні вимоги. Багато хто думає, що це - їх особиста примха, і намагаються знайти «більш лояльну» організацію. Насправді, вимоги визначені в законі, і уникнути їх не вдасться. Дуже серйозні вимоги пред'являються до співробітників компанії: фахівці СРО повинні мати відповідну кваліфікацію, яка перевіряється дуже жорстко. Це пов'язано з великою відповідальністю, яку накладає на них діяльність компанії. Крім того, учасники некомерційного партнерства несуть сукупну відповідальність за діяльність один одного. Тому оформлення допуску СРО краще довірити юристам.

Якщо організація, яка взяла на себе зобов'язання виконувати замовлення, робить це не якісно, ​​в такому випадку її можуть в примусовому порядку виключити з товариства і позбавити допуску. Підприємство, яка втратило допуск, не може продовжувати свою діяльність і в інше товариство скоріше за все дана організація вступити не зможе. В такому випадку в такої організації немає ніякого майбутнього. Не залежно, скільки цих організацій: одна або десяток, на всіх буде накладена адміністративна відповідальність і в майбутньому ліквідація фірм. Але все це відбувається тільки в тому випадку, якщо підприємство погано виконує свою роботу.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Що таке Mi-Fi?
Наступна новина: Модный макияж 2016: все,что ...

КОМЕНТАРІ