До 2018 року на реконструкцію системи теплопостачання Чернівців передбачатимуться цільові кошти

До 2018 року на реконструкцію системи теплопостачання Чернівців передбачатимуться цільові кошти

06.04.16 14:16 0 682
Фінансове управління та департамент житлово-комунальнго господарства щороку передбачатимуть цільові кошти для забезпечення виконання у 2016-2018 роках заходів Схеми реконструкції системи теплопостачання м.Чернівців. Таке рішення прийнято на черговій сесії Чернівецької міської ради.

Виконання заходів Схеми реконструкції та перспективного розвитку системи теплопостачання Чернівців покладено на «Чернівцітеплокомуненерго».

З метою скорочення споживання теплової енергії департаментом ЖКГ буде розроблено програму термомодернізації будівель із залученням інвестиційних коштів, дольової участі мешканців міста та співфінансування з міського бюджету. У заходах програми слід передбачити теплоізоляцію зовнішніх огороджуючих конструкцій великопанельних будинків та теплогідроізоляцію м'яких покрівель пінополіуретановим покриттям.

Довідково:

Схема реконструкції системи теплопостачання м. Чернівців розроблена у 2007 році інститутом «УкрНДІінжпроект» (м. Київ) на замовлення Чернівецької міської ради, схвалена Громадською радою з питань реформування житлово-комунального господарства м. Чернівців і затверджена рішенням міської ради V скликання від 27.12.2007р. № 493. Упродовж 2007-2015 років на виконання заходів Схеми реконструкції системи теплопостачання м. Чернівців спрямовано 31711,548 тис. грн.

Коригування Схеми здійснювалося двічі. Останнім коригуванням Схеми реалізацію розрахованих заходів передбачено здійснити за двома етапами.

Потреба в коштах склала 22981,6 тис.грн., у тому числі:

на 2014 – 2015 роки І етап реконструкції – 13935,81 тис.грн.

на 2016 – 2018 роки ІІ етап реконструкції – 9045,79 тис.грн.

Заходами Схеми заплановано здійснити реконструкцію (заміна) аварійних та зношених ділянок розподільчих теплових мереж, впровадження приладів регулювання та обліку теплової енергії на об'єктах житлово-комунального призначення із створенням системи оперативного моніторингу енергоспоживання.

Впровадження системи моніторингу є одним з першочергових завдань, що дозволить проводити якісний та кількісний аналіз ефективності використання енергоносіїв, у тому числі контролювати показники ефективності впровадження заходів передбачених Схемою та коригуваннями до неї.

З метою виконання заходів Схеми щодо впровадження приладів обліку та регулювання теплової енергії, розроблена Інвестиційна програма МКП «Чернівцітеплокомуненерго», головне завдання якої реалізувати виявлені резерви з енергозбереження за рахунок стовідсоткового оснащення житлового фонду комунальної власності приладами обліку та регулювання споживання енергоресурсів у 2016 році.

Окремі енергозберігаючі заходи, передбачені в останньому коригуванні Схеми, будуть додатково розглядатися в якості інвестиційних проектів і впроваджуватися на засадах публічно-приватного партнерства в наступних роках.

Так, з метою покращання інфраструктури централізованого теплопостачання м.Чернівців МКП «Чернівцітеплокомуненерго» була підписана угода з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) про співпрацю по проекту «Модернізація інфраструктури централізованого теплопостачання м. Чернівці».

На модернізацію котелень з впровадженням автоматизованого процесу виробництва теплової енергії і реконструкцію систем теплопостачання МКП «Чернівцітеплокомуненерго» отримає інвестиційний грант на суму до 4 млн.евро, а також кредит ЄБРР на суму до 7 млн.евро та кредит ФЧТ на суму 3 млн.евро.

Заплановані заходи в проекті спрямовані на зменшення використання електроенергії та природного газу, підвищення енергоефективності, скорочення втрат теплової енергії в мережах теплопостачання, а також покращання послуг з централізованого теплопостачання.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ