Ще один районний міжконфесійний консультативно-дорадчий орган запрацював на Вінниччині (+фото)

Ще один районний міжконфесійний консультативно-дорадчий орган запрацював на Вінниччині (+фото)

06.04.16 13:35 0 567
Представники управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації 05 квітня взяли участь у засіданні районної ради церков і релігійних організацій при голові Вінницької райдержадміністрації.

За повідомленням голови Вінницької РДА Віктора Шмігеля, міжконфесійний консультативно-дорадчий орган при Вінницькій райдержадміністрації створено в липні 2015 року, з метою удосконалення механізму державно-церковних відносин на території Вінницького району, прискорення розв'язання актуальних питань діяльності релігійних організацій, запобіганню проявам у будь-якій формі релігійної винятковості і нетерпимості.

Виступаючи перед присутніми, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький розповів про роботу очолюваного ним управління, охарактеризував релігійну ситуацію в області та у Вінницькому районі зокрема, акцентував увагу на кількісній мережі релігійних організацій, проблемах у міжконфесійному середовищі та діяльності обласної Ради Церков та релігійних організацій, як дієвого механізму їх вирішення.

Крім того Ігор Салецький наголосив на важливості проведення зустрічей за участю представників державної влади та релігійних організацій різних конфесій.

Можна знайти чимало моментів, які нас роз'єднують. Але це шлях в нікуди. Нам необхідно спільно працювати над удосконаленням механізмів взаємодії, як між державою та церквами, так і між самими релігійними організаціям, - зазначив І. Салецький, - при цьому ми маємо виключити із спілкування мову ворожнечі.

В ході засідання Члени ради церков обговорили низку питань, зокрема, впровадження викладання предметів духовно-морального спрямування в закладах системи освіти Вінницького району та співпраці органів державної влади і релігійних організацій в реалізації соціальних проектів та програм.

В контексті обговорення механізмів впровадження християнської етики в загальноосвітніх навчальних закладах голова райдержадміністрації Віктор Шмігель підтримав ініціативу релігійних організацій щодо перейняття досвіду інших областей у вирішенні даного питання.

Крім того, на завершення зустрічі, представники релігійних організацій, за зачиненими дверима, обрали головуючого районної ради церков і релігійних організацій. Ним став Порхун Дмитро Петрович – представник Подільської конференції Української уніонної церкви адвентистів сьомого дня.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Жителі Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ