Серед регіонів України Вінниччина займає перші місця в галузі тваринництва (+фото)

Серед регіонів України Вінниччина займає перші місця в галузі тваринництва (+фото)

06.04.16 10:11 0 686
Про це йшлося на Всеукраїнській селекторній нараді, яка відбулась 5 квітня. У Вінницькій студії Укртелекому в нараді взяли участь директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик та керівники профільних організацій і установ.

За словами Миколи Неїлика, у розвитку галузі тваринництва за 2015 рік зберігалася позитивна динаміка. Серед областей держави Вінниччина займає перші місця по виробництву молока, реалізації на забій худоби і птиці, чисельності поголів'я великої рогатої худоби. За підсумками 2 місяців 2016 року область продовжує лідирувати у галузі тваринництва.

«У всіх категоріях господарств зросло виробництво молока на 2,2 % у порівнянні з минулим роком та становить 107,2 тис. тонн. Зросла реалізація м'яса на 3,6 % та становить 75,8 тис. тонн. Виробництво яєць в усіх категоріях збільшилось на 18,4 млн. шт. (18 %) до минулого року та становить 120,5 млн. шт.

Станом на 1 березня в усіх категоріях господарств нараховувалося 319,1 тис. гол. великої рогатої худоби, поголів'я збільшилось до минулого року на 7,2 тис. гол. та до початку року на 18,4 тис. гол. Чисельність поголів'я корів в усіх категоріях зменшилась до попереднього року на 1,4 тис. гол., але збільшилась до початку року на 0,2 тис. гол. Скоротилося і поголів'я свиней до попереднього року на 1,1 тис. гол. та до початку року на 12,2 тис. гол», - наголосив Микола Неїлик.

До речі, у поточному році в галузі тваринництва реалізується 28 інвестиційних проектів на суму 10,3 млрд. грн. Зокрема, прогнозується проведення будівництва 2-х молочних комплексів на 6,1 тис.гол./місць (завершення одного з них планується у 2016 році), реконструкція 13 молочно-товарних ферм (на 3,6 тис. гол./місць), реконструкція 2-х тваринницьких приміщень для відгодівлі ВРХ (на 2,7 тис. гол./місць), будівництво та реконструкція 10 свинокомплексів (загальною потужністю 27,2 тис. гол./місць), будівництво та реконструкція 3-х птахокомплексів, в тому числі продовження будівництва виробничих потужностей по виробництву м'яса бройлерів на ТОВ «Вінницька птахофабрика» ПрАТ „Миронівський хлібопродукт”.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Збірна команда ...
Наступна новина: Буковина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ