Вінничина: децентралізація сприятиме розвитку культурної галузі областей (+фото)

Вінничина: децентралізація сприятиме розвитку культурної галузі областей (+фото)

06.04.16 10:49 0 582
Як впливає питання децентралізації на розвиток галузі культури обговорили 5 квітня в приміщення арт-галереї «ІнтерШик» на Всеукраїнській конференції «Політика спільної дії: демократичність, децентралізація, комплементарна субсидіарність, міжкультурний діалог».

В конференції взяли участь заступник голови - директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, міський голова Сергій Моргунов, представники Міністерства культури України, всеукраїнських і місцевих громадських об'єднань.

«Обласна влада, розуміючи роль культури, не дивлячись на складні економічні процеси в Україні, намагається постійно підтримувати культурні заходи, що проводяться на Вінниччині, зокрема, сприяє зміцненню матеріально-технічної бази культурних закладів краю», - зауважив заступник голови - директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

За словами посадовця, культура - це один з локомотивів, який може підняти рейтинг не лише області, а й країни в цілому, тому для цього потрібні знакові проекти. «На сьогоднішній день на Вінниччині заплановано реалізувати два масштабних проекти. Реконструкцію музею М.Леонтовича (відкриття планується до 25-ї річниці Незалежності України), загальний обсяг фінансування - більше 1 млн. грн. Крім того, у 2015 р. стартував проект грантової програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», в рамках якого передбачено реставраційні роботи пам'ятки архітектури ХVІІІ ст. – палацу Грохольських-Можайських (Вороновицький музей історії авіації та космонавтики ім. О. Можайського). Проект фінансується Європейським Союзом на загальну суму понад 300,0 тис. євро. Минулоріч виконано значний обсяг робіт щодо покращення матеріально-технічної бази закладів культури, здійснено ремонтні роботи на 535 об'єктах на загальну суму понад 55 млн. грн.»

В ході Всеукраїнської конференції обговорили питання Довгострокової Стратегії розвитку української культури-стратегія реформ, що була схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 1 лютого 2016 року. Стратегія сприятиме обміну та мобільності творчих ідей, подоланню стереотипів минулого та віджилих схем організації культурного процесу. Також відбулась презентація книги «Практичні поради агентів культурних змін».

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: за перший ...
Наступна новина: Тернопільщина зайняла третє ...

КОМЕНТАРІ