Лучани взяли участь у декламаторському конкурсі у Любліні

Лучани взяли участь у декламаторському конкурсі у Любліні

06.04.16 15:31 0 1218
1-2 квітня 2016 року в Любліні (Республіка Польща) відбулися українсько-польські зустрічі майстрів слова, в межах яких проведено фінальний етап декламаторського конкурсу української та польської поезії і прози. Україну представляли 12 переможців відбуркового туру конкурсу, що відбувся 12 березня у Луцьку.

За рішенням журі найкращими з української сторони стали Ольга Венгерець з м. Рівне (І місце), Юрій Дмитрук (ІІ місце) та Вадим Хаїнський (ІІІ місце) з Луцька. Спеціальною відзнакою нагороджені Владислав Мельник і Оксана Крамар. Переможці отримали дипломи та грошові винагороди.

Для учасників фінальних змагань тренінги з акторської майстерності провели актори Матеуш Новак, Кшиштоф Оглоза та Барбара Міхаловська-Розгін. Декламатори взяли участь у зустрічі з українською поетесою Галиною Крук, яку провів літературознавець і перекладач Андрій Савенець.

Присутня на заході начальник управління культури Тетяна Гнатів вручила переможцям конкурсу українсько-польське видання твору Лесі Українки «Лісова пісня».

Організатори українсько-польських зустрічей в Любліні, подякували Луцькому міському голові Миколі Романюку за допомогу в розбудові культурних зв'зків Луцька і Любліна, а також подякували управлінню культури Луцької міської ради за творчу співпрацю та сприяння в організації творчих зустрічей.

Довідка

Декламаторський конкурс українсько-польської поезії та прози проходить щороку у Луцьку та Любліні під патронатом Луцького міського голови, Президента міста Любліна, Генерального консула Республіки Польща в Луцьку та Генерального Консула України в Любліні.

Мета конкурсу - промоція польської літератури в Україні та української в Польщі, а також інтеграція українців і поляків, розвиток творчої співпраці, вдосконалення артистичних вмінь та навиків.

Управління культури

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Ще дві петиції ...
Наступна новина: Об`єднаним територіальни ...

КОМЕНТАРІ