Спортивна акробатика у Луцьку набирає обертів

Спортивна акробатика у Луцьку набирає обертів

06.04.16 08:04 0 902
В місті Луцьку, в спеціалізованому залі спортивної акробатики обласної дитячо-юнацької спортивної школи (вул. Шевченка, 3) розпочався відкритий чемпіонат міста Луцька зі спортивної акробатики, організаторами яких традиційно є комітет по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради та дирекція обласної дитячо-юнацької спортивної школи.

У змаганнях, географія яких вже вийшли за межі нашого міста, беруть участь понад вісімдесят спортсменів з Луцька, Одеси, Києва та Львова.

Змагання особисті. Проводяться у трьох вікових групах відповідно до Міжнародних правил змагань.

На урочистому відкритті змагань учасників та глядачів вітали заступник міського голови Юрій Моклиця, голова комітету по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради Юрій Волинець та головний суддя, Заслужений тренер України Олена Крішпінович. Вони подякували гостям за візит до нашого міста, побажали юним спортсменам досягнень найвищих висот у своїй спортивній кар'єрі та перемог найсильнішим.

Протягом двох днів будуть визначені переможці, які отримають нагороди від організаторів змагань.

Коротка довідка про розвиток виду спорту у нашому місті.

До 2004 року в ОДЮСШ функціонувало відділення спортивної гімнастики, яке у 2004 році було перекваліфіковано на спортивну акробатику.

За свою коротку 12-ти річну історію відділення спортивної акробатики обласної ДЮСШ має багато здобутків.

За цей час підготовлено 10 Майстрів спорту України та 1 Майстер спорту міжнародного класу. Вихованці неодноразово ставали переможцями та призерами чемпіонатів України, кубку України та відповідальних міжнародних змагань.

Вихованка тренера Олени Кришпінович Лариса Семенюк тричі здобувала звання чемпіонки України зі спортивної акробатики, тричі ставала володаркою Кубку України. Вона срібний призер III літніх спортивних ігор молоді України, II Всеукраїнських літніх спортивних ігор, срібна призерка Чемпіонату Європи та світу, бронзова призерка Кубку світу.

Гордість відділення - жіноча група МС України, багаторазових переможців та призерів всеукраїнських та міжнародних змагань, фіналісток Чемп. Європи 2009 року в Португалії в складі Пилипчук Вікторіїї, Олексюк Аліни та Пилипчук Вікторії.

Також гордістю та спортивною надією тренера і спортивної школи є акробатична група в складі Ткачук Софії, Карпович Дани та Коцепули Устини. Дівчата багаторазові переможці та призерки Чемпіонатів України та міжнародних змагань (з 2011 по 2015 роки), володарки Кубку України зі спортивної акробатики (2012), учасниці чемпіонату Європи (Португалія, 2013 р., 13 місце), фіналістки чемпіонату Світу зі спортивної акробатики (Франція, 2014 р., 4 місце).

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненським ...
Наступна новина: Іракські війська ...

КОМЕНТАРІ