У Житомирі пройшов семінар із питань реформи державних закупівель

У Житомирі пройшов семінар із питань реформи державних закупівель

06.04.16 19:02 0 647
В Житомирській облдержадміністрації пройшов семінар, присвячений реформі державних закупівель в Україні, в якому взяли участь представники Національної ради реформ, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Проекту ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС», електронних торгівельних майданчиків, органів виконавчої влади Житомирської та Хмельницької областей.

З привітальним словом до учасників семінару звернувся перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко. Він розповів про хід проведення закупівель по системі ProZorro у Житомирській області та запросив усіх присутніх до конструктивного діалогу.

Представник Проекту ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС» Олександр Шатковський розповів, що з жовтня 2015 року проведено вже 9 таких семінарів-блискавок і сьогоднішній 10-й захід – завершальний. Він також зазначив, що метою його проведення є ознайомлення з організацією процесу електронних закупівель в ЄС, динамікою проведення реформи закупівель в Україні та стратегією реформування закупівель як Дорожньої карти реалізації Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС (затверджена Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 № 175-р).

Тетяна Лісовська, представник Міністерства економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва, детально розповіла про реформу державних закупівель: нововведення у законодавстві, мету та ключові напрямки реформи, переваги електронізації процесу закупівель, алгоритм (етапи) проведення електронних закупівель, порядок реєстрації на електронних майданчиках, форми проведення електронних закупівель в ЄС тощо. Вона зауважила, що з 1 вересня цього року Закон України «Про здійснення державних закупівель» втрачає свою чинність, і всі закупівлі здійснюватимуться згідно порядку, передбаченого Законом України «Про публічні закупівлі». Цей закон затверджує повне переведення державних закупівель в електронну систему ProZorro. Перехід відбудеться протягом 2016 року у два етапи: з 1 квітня всі закупівлі переведуть в електронний режим органи центральної влади та державні підприємства, а з 1 серпня – решта державних замовників.

Кординатор системи ProZorro Кристина Гуцалова ознайомила учасників семінару з особливостями впровадження електронних закупівель та надала практичні рекомендації з підключення до системи ProZorro, зокрема, щодо правил реєстрації, роботи у тестовому режимі та оголошення перших реальних торгів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Творчий звіт ...

КОМЕНТАРІ