В Житомирській області “Впродовж минулого року піротехніки ДСНС знешкодили понад 50 тисяч боєприпасів”,- Олег Мельчуцький

В Житомирській області “Впродовж минулого року піротехніки ДСНС знешкодили понад 50 тисяч боєприпасів”,- Олег Мельчуцький

06.04.16 11:06 0 559
Одним із пріоритетних завдань ДСНС України є очищення території держави від вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Щоденно піротехнічні підрозділи Служби порятунку здійснюють до 25 виїздів, виявляють та знешкоджують близько 150 вибухонебезпечних предметів. Лише у 2015 році піротехніками ДСНС знешкоджено понад 50 тис. боєприпасів, у тому числі 748 авіаційних бомб. Про це повідомив Перший заступник Голови ДСНС України Олег Мельчуцький під час спільного брифінгу з ЮНІСЕФ та Міністерством освіти і науки з нагоди Міжнародного дня просвіти щодо мінної безпеки та допомоги у протимінній діяльності.

“Нині на Державну службу України з надзвичайних ситуацій покладено виконання щеоднієї важливої функції - очищення звільнених територій Донецької та Луганської областей від боєприпасів. З липня 2014 року піротехніки ДСНС очистили понад 11 тис. 600 га територій, 38 га акваторій, розмінували близько 1 тис. соціальних об’єктів, знешкодили близько 55 тис. вибухонебезпечних предметів на Сході України, у тому числі близько 760 спеціально встановлених вибухових пристроїв”, - зазначив Олег Мельчуцький.

За словами Першого заступника Голови ДСНС, боєприпаси часто маскуються під предмети побуту, дитячі іграшки, і, в першу чергу, спрямовані проти цивільного населення та дітей. Саме тому рятувальники постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами та навчають правилам поведінки під час виявлення підозрілих предметів. Співробітники ДСНС відвідують дошкільні та навчальні заклади як на території Донецької та Луганської областей, так і в інших регіонах та проводять тематичні заняття з протимінної діяльності та мінної небезпеки.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: не ...

КОМЕНТАРІ