Житомирщина: за добу рятувальниками області ліквідовано 5 пожеж сухостою

Житомирщина: за добу рятувальниками області ліквідовано 5 пожеж сухостою

06.04.16 17:25 0 568
03 квітня о 13:10 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території, що на околиці селища Ружин. За вказаною адресою виїхали бійці 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

По прибуттю з’ясовано, що біля місцевого водоймища горить суха трава. Через вітряну погоду вогонь швидко поширився на очерет. Зусиллями рятувальників о 13:20 пожежу локалізовано, о 13:37 - ліквідовано. Вогнем пройдено 4,5 га сухої рослинності. За попередньою інформацією, загорання сталось через дитячі пустощі з вогнем. До виникнення пожежі, на місці події бачили декількох дітей, які палили траву. Остаточна причина займання наразі встановлюється фахівцями.

Ще одне повідомлення надійшло до рятувальників о 16:48 про загоряння сухої рослинності на землях запасу Іванківської сільської ради Андрушівського району. На ліквідацію надзвичайної події виїхали бійці 5-ї ДПРЧ. Вони встановили, що вогнем охоплено близько 3-х гектарів сухого покриву. Через вітряну погоду полум’я швидко рухалось у бік житлового масиву. О 18:00 фахівцям ДСНС вдалось локалізувати пожежу та не допустити її розповсюдження. Ліквідація - о 18:55.

Цієї ж доби вогнеборці ліквідували ще 3 загорання сухостою у Житомирському районі та обласному центрі.

Управління ДСНС Житомирщини інформує, що в найближчий час на території області утримуватиметься суха погода. У зв’язку з чим рятувальники вкотре закликають громадян більш відповідально ставитись до випалювально-очисних робіт. У разі розведення полум’я, слідкувати за розвитком подій і не допустити неконтрольованого розповсюдження вогню. У випадку виникнення надзвичайних подій терміново звертатися до Служби порятунку за номером «101».

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівчан закликають ...

КОМЕНТАРІ