Жителі Житомирщини роззброїлись

Жителі Житомирщини роззброїлись

06.04.16 13:43 0 561
Серед зданих до поліцейських підрозділів небезпечних предметів – 60 снарядів, ручні гранати, нарізна вогнепальна зброя і набої до неї. Про результати проведення у регіоні місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів і вибухівки розповів заступник керівника Управління превентивної діяльності ГУНП Володимир Мазарчук.

Місячник добровільного роззброєння на Житомирщині, як і по всій Україні, тривав упродовж всього березня. Для громадян, які мали у володінні незареєстровані небезпечні предмети, – це стало гарною нагодою позбавитися їх без будь-яких наслідків для себе або офіційно в законному порядку облікувати.

За час проведення місячника здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин до підрозділів поліції здано понад 105 мисливських гладкоствольнихрушниць, 28 пристроїв для відстрілу гумових куль та газової зброї. Окрім того, маємо 38 одиниць зброї тих видів, які використовуються Збройними Силами України. Загалом здано 214 одиниць зброї та понад 1400 боєприпасів, найбільше серед останніх армійських зразків, – повідомив заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини Володимир Мазарчук.

Значна частина від зданого – це старі речі, які нові власники знайшли на горищах сільських обійсть, гаражів або виявлені у лісах чи полях зразки часів Другої світової війни.

Кожна одиниця із зданих зброї та спецзасобів перевіряється працівниками дозвільної системи за обліками органів внутрішніх справ щодо можливості її викрадення, втрати або причетності до скоєння злочинів. Зі свого боку, експерти дають висновок про загальний стан зброї та боєприпасів. Якщо негативні результати відсутні, громадяни цілком мають право оформити відповідні документи на право користування зброєю. Такою можливістю виявили бажання скористатися понад 30 житомирян.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ще один районний ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ