В Житомирській області рятувальники попереджують пожежі в екосистемах,проводячи профілактичну роботу в сільській місцевості

В Житомирській області рятувальники попереджують пожежі в екосистемах,проводячи профілактичну роботу в сільській місцевості

06.04.16 16:53 0 567
Зазвичай у березні-квітні спостерігається стрімке зростання кількості пожеж, спричинене проведенням весняно-польових робіт, прибиранням присадибних ділянок та спалюванням трави в суху вітряну погоду. Тільки з початку року в області виникло 27 пожеж в природних екосистемах. Зважаючи на це, рятувальники посилюють інформаційну роботу з питань попередження пожеж у весняний період: в засобах масової інформації розміщуються матеріали зазначеної проблематики, у профілактичній роботі використовуються радіовузли об’єктів з масовим перебуванням людей. Крім того проводиться безпосереднє спілкування з населенням за місцем проживання.

Так, 4 квітня фахівці ДСНС провели пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору села Старосілля Лугинського району. Під час подвірного обходу звернено увагу мешканців на дотримання правил пожежної безпеки як у побуті, так і під час прибирання присадибних ділянок та кладовищ від сміття й залишків минулорічної рослинності.

Також населенню були вручені листівки та пам’ятки із застережливою інформацією.

«Вкотре закликаємо громадян бути відповідальнішими та берегти «зелені легені» нашої області. Поводьте себе вкрай обережно у спекотну пору року під час відпочинку поблизу лісових масивів та ні в якому разі не розводьте і не залишайте без нагляду багаття. Не забувайте нагадувати своїм дітям про небезпеку пустощів з вогнем та наслідки від цього. Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101», – коментує начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук.

У ДСНС України

у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ