В Житомирській області група піротехнічних робіт знищила 2 вибухонебезпечні предмети

В Житомирській області група піротехнічних робіт знищила 2 вибухонебезпечні предмети

06.04.16 12:10 0 551
5 квітня піротехніки Управління ДСНС у Житомирській області знищили чергові знахідки часів минулих війн. Одразу два повідомлення надійшло до надзвичайників 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Коростишів.

Перший із них зафіксовано в с. Здвижка. Там місцеві шукачі металу час від часу обстежують територію свого населеного пункту. Цього разу вони відшукали підозрілий предмет на узбіччі дороги і повідомили про це сільському голові. Останній і сповістив рятувальників, які ідентифікували знахідку як 76-міліметровий артилерійський снаряд часів минулих війн.

Інший виклик до коростишівських рятувальників надійшов безпосередньо із районного центру. Як з’ясувалося, у піску для будівельних робіт чоловіки помітили підозрілий предмет, схожий на гранату. Вони одразу набрали номер «101» і надзвичайники, оглянувши знахідку, підтвердили, що це саме ручна граната (РГД-33).

Піротехніки знищили усі небезпечні знахідки у спеціально відведеному для цього місці.

Рятувальники Житомирщини нагадують населенню! Якщо ви помітили підозрілий предмет у лісі, полі, водоймі тощо, повідомте про це за номером «101». Опишіть фахівцям ДСНС місце, де ви помітили небезпечну знахідку та спробуйте її чимось обгородити. Ні в якому разі не намагайтеся самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси. Подібні предмети забороняється брати до рук та здійснювати з ними різноманітні маніпуляції. Лише професійні піротехніки знають як знешкодити вибухонебезпечний предмет. Саме тому пересічному громадянину не слід випробовувати свою вдачу!

У ДСНС України

у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Урочисте підписання ...
Наступна новина: Вінницька область: ...

КОМЕНТАРІ