В Житомирській області рятувальники ліквідували пожежу сухостою на площі 2 гектара та врятували від знищення 5 дачних будинків

В Житомирській області рятувальники ліквідували пожежу сухостою на площі 2 гектара та врятували від знищення 5 дачних будинків

06.04.16 18:00 0 546
4 квітня, о 15:48 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дачному будинку Баришівського дачного масиву, що в Житомирському районі. За вказаною адресою виїхало два відділення бійців 11-ї та 1-ї Державних пожежно-рятувальних частин.

По прибуттю на місце події о 16:16 з’ясовано, що зі сторони лісопосадки почала горіти суха трава. Через вітряну погоду полум’я поширилось в бік житлового масиву. На момент прибуття бійців ДСНС вогонь повністю охопив дерев’яний садовий будинок, 3 дерев’яні господарчі споруди, дах цегляної споруди і вже поширився на покрівлю сусіднього садового будинку. Загальна площа пожежі становила близько 2-х гектарів. Мешканці намагались самостійно загасити загорання. Коли зрозуміли, що не впораються зателефонували до Служби порятунку «101».

В першу чергу сили рятувальників були зосереджені на захист садових будинків, котрі знаходилися в безпосередній небезпеці. Спільними зусиллями рятувальників і громадян пожежу було локалізовано о 17:01. Підрозділам ДСНС вдалось припинити розповсюдження загоряння по сухому трав’яному покрову. Також вогнеборці частково врятували дах садового будинку та запобігли поширенню вогню на ще 5 дачних будинків житлового сектору. Ліквідована пожежа о 19:05.

За попередньою інформацією, загорання сталось в наслідок необережного поводження з вогнем. Зі слів мешканців, до виникнення пожежі громадяни спалювали суху траву.

Загалом на ліквідацію надзвичайної події було залучено 10 чоловік особового складу на 2-х пожежних автомобілях.

У ДСНС України

у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині завершення ...
Наступна новина: Чернівці: З 4 квітня ...

КОМЕНТАРІ