В Житомирській області за добу внаслідок спалювання сухостою горів піддашок для сіна та неексплуатована будівля

В Житомирській області за добу внаслідок спалювання сухостою горів піддашок для сіна та неексплуатована будівля

06.04.16 15:53 0 687
За минулу добу червоноармійським вогнеборцям довелося ліквідовувати дві пожежі. Так, перше повідомлення надійшло об 11:45 до Служби порятунку «101»: в селі Стрибіж Червоноармійського району виникла пожежа в дерев’яному піддашку для сіна.

До місця виклику негайно виїхали бійці 27-ї державної пожежно-рятувальної частини у складі 5 чоловік на 1 автоцистерні.

На момент прибуття рятувальників полум’я швидко розповсюджувалося, оскільки перекриття споруди було дерев'яним. Також було встановлено, що на горищі зберігається сіно. Локалізація пожежі відбулась о 12:10, ліквідація - о 13:40. Вогнем знищено 1 тонну сіна та 24 кв.м. піддашку. Рятувальники запобігли поширенню вогню на всю будівлю, що дозволило врятувати її від знищення.

Другий виклик надійшов о 14:01 вже із села Великий Луч. Цього разу горів неексплуатований будинок. Розповсюдженню пожежі сприяло сильне захаращення будівлі та наявність у ній легкозаймистих матеріалів.

Пожежу локалізували о 14:35 та о 16:55 ліквідували. Вогнем знищено 20 кв метри стіни та 20 кв метри перекриття.

Ймовірно причиною обох загорянь стало необережне поводження з вогнем, що спричинило загорання сухого покриву, яке в подальшому перекинулося на будівлі.

З огляду на це, Управління ДСНС закликає мешканців області бути пильними, обережними – не допускати безконтрольного спалювання рослинності та сміття! Слідкувати за дітьми та навчати їх безпечної поведінки!

У ДСНС України у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: На Вінничині розпочалась ...

КОМЕНТАРІ