Івано-Франківщина: не провокуйте пожеж спаленням сухої трави!

Івано-Франківщина: не провокуйте пожеж спаленням сухої трави!

06.04.16 11:06 0 574
Щороку із встановленням сухої теплої погоди все частіше до пожежно-рятувальної служби області надходять повідомлення про загорання сухої трави на господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і навіть на узбіччях практично у центрі міст та сіл. 2016-ий у цьому сенсі не є винятком.

Лише за минулу добу на Прикарпатті зареєстровано 23 пожежі у екосистемах. Складно навіть сказати, у якому саме районі таких вогневих випадків виникає найбільше, адже палять практично всюди.

Площа пожеж сухої трави часом досягає кількох тисяч метрів квадратних. Вогонь перекидається на житлові та господарські будівлі, горить людське добро. Причиною таких загорань найчастіше стають люди, які, неграмотно господарюючи, і не здогадуються, якої шкоди завдають довкіллю.

Знищуючи родючий шар ґрунту, горе-господарі саме в такий спосіб намагаються навести лад на присадибних ділянках, на полях та сінокосах. Іноді для виникнення пожежі достатньо навіть непогашеного недопалка, недбало кинутого на узбіччя, а локалізувати загорання та погасити пожежу сухої трави на відкритих територіях непросто, оскільки швидкість поширення вогню - висока, особливо у суху, вітряну погоду.

Тому людям варто замислитись, наскільки небезпечним може стати неконтрольоване спалювання сухої трави та сміття, особливо у весняний пожежонебезпечний період.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Рівень захворюваності на ...

КОМЕНТАРІ