У Львівській області тривають профілактичні заходи «Пішохід»

У Львівській області тривають профілактичні заходи «Пішохід»

06.04.16 14:11 0 721
З 5 по 20 квітня на Львівщині триватимуть профілактичні заходи під умовною назвою «Пішохід».

Правоохоронці відзначають: в області стається чимало автопригод з вини та за участю пішоходів, велосипедистів, керманичів мотоциклів та мопедів. Тож, аби попередити такі випадки, працівники поліції звертатимуть особливу увагу на виявлення та припинення порушень, учинених пішоходами, а також водіями «двохколісних».

Нагадуємо: відповідно до Правил дорожнього руху, пішоходи повинні рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку.

У темну пору доби та за умов недостатньої видимості, перехожі, які йдуть проїзною частиною чи узбіччям повинні виділити себе, а, за можливості, мати на верхньому одязі світлоповертаючі елементи, аби інші учасники дорожнього руху могли вчасно побачити їх.

Переходити проїзну частину пішоходи повинні по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.

Якщо ж у зоні видимості немає переходу або перехрестя, а дорога має не більше трьох смугу руху для обох напрямків, тоді її можна перейти під прямим кутом до краю проїзної частини у місцях, де дорогу добре видно у обидва боки та лише після того, як переконаєтеся, що немає небезпеки.

Водночас, пішоходам заборонено:

- раптово виходити чи вибігати на проїзну частину, у тому числі на пішохідний перехід;

- переходити дорогу поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;

- затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;

- рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.

Також заборонено допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину.

Нагадуємо, за порушення Правил дорожнього руху пішоходами, зокрема, перехід проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, а також непокору сигналам регулювання, передбачено адміністративну відповідальність - попередження або штраф.

Відділ управління превентивної діяльності

Головного управління Національної поліції

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Створення добровільних ...
Наступна новина: До 2018 року на ...

КОМЕНТАРІ