Чернігів: Творчий звіт майстрів мистецтв та художніх колективів міста

Чернігів: Творчий звіт майстрів мистецтв та художніх колективів міста

06.04.16 19:08 0 746
Минулого тижня у міському Палаці культури відбувся творчий звіт міста Чернігова в рамках проведення творчих звітів районів та міст Чернігівської області «Талант митців Чернігівського краю звитягу патріотів величає».

У творчому звіті міста взяли участь колективи та виконавці шкіл естетичного виховання м. Чернігова. Серед них і учні, і викладачі – вокалісти, музиканти, хореографи, представники театрального напряму, художники, а також творчі колективи міста, студенти вузів та учні загальноосвітніх шкіл, представники громадськості.

На відкритті творчого звіту з вітальним словом виступила заступник міського голови Ольга Хоніч.

У міському Палаці культури упродовж всього вечора панувала святкова атмосфера, адже на сцені близько 600 учасників на високому професійному рівні презентували себе та свої заклади в різних жанрах музичного, театрального, циркового, образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва та літератури.

До уваги глядачів у програмі концерту були представлені номери, які були цікавими для відвідувачів різновікових категорій – від молодших школярів до шанувальників мистецтва поважного віку. Неперевершене враження справляли музичні твори народної та розважальної (естрадної), камерної та симфонічної, хорової музики, а також літературно-хореографічна композиція, присвячена Революції Гідності, у виконанні колективів та виконавців шкіл естетичного виховання м. Чернігова.

Творчі колективи міського Палацу культури та Палац культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді представили яскраві музичні, пісенні, танцювальні та циркові номери. Овації залу викликали також виступи творчих колективів, що діють при громадських організаціях національних меншин міста Чернігова, та інших учасників творчого звіту.

Учасники концерту хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих героїв Революції Гідності та воїнів, що загинули в зоні проведення АТО.

Творчу та невимушену атмосферу створювала виставка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, що була розгорнута у фойє палацу. Різні за жанрами та видами твори учнів й викладачів Чернігівської дитячої художньої школи, сценічно-образотворчого відділу Чернігівської міської школи мистецтв та вихованців художньої студії «Майстерня живопису» Палацу культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді викликали захоплення своєю різноманітністю колориту та цікавим вирішенням художнього образу. Окремим блоком була представлена ілюстративно-книжкова виставка «Рідна земле моя, Україно», організована працівниками Централізованої бібліотечної системи.

За інформацією управління культури міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ