На Тернопіллі юристи з Польщі розповіли керівникам сільськогосподарських підприємств,як налагодити співпрацю з польськими підприємцями

На Тернопіллі юристи з Польщі розповіли керівникам сільськогосподарських підприємств,як налагодити співпрацю з польськими підприємцями

06.04.16 11:51 0 587
В департаменті агропромислового розвитку обласної державної адміністрації у режимі відеоконференції відбувся тренінг «Як налагодити успішний експорт аграрної продукції та продуктів харчування. Конкурентні переваги органічного експорту».

Участь у заході взяли начальники управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій; керівники сільськогосподарських підприємств області; керівники районних органів та установ.

Фахівці консультаційного органу в органічній сфері «КьюС» (м. Київ) розповіли, чому органічний експорт продукції цікавий. Також йшлося про міжнародні ринки органічної продукції, попит та пропозицію, потенціал України як органічного постачальника, позиціонування і оцінка конкурентної здатності, ціноутворення, побудову внутрішньої та зовнішньої стратегії органічного підприємства.

Особливу увагу присвятили юридичним аспектам експорту. Фахівці юридичної фірми «YARLAN» ( м. Київ) поінформували про особливості підготовки ЗЕД договорів, схеми ефективного експорту та розрахунків; експорт продукції сільського господарства в рамках міжнародних угод (Угода про асоціацію з ЄС, Угода про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ).

Долучилися до роботи і фахівці юридичної фірми Brzezicki Gierszewski (м. Гданськ, Республіка Польща). Вони на прикладі Польщі розповіли про ринок органічної продукції в Польщі, як українські підприємці можуть увійти на польський ринок; правові аспекти: відкриття власної компанії в Польщі, експорту товарів з України до Польщі, встановлення співпраці з польськими підприємцями. Податкові аспекти; формальні вимоги експорту товарів органічної продукції з України до Польщі (сертифікати, стандарти якості).

«Такі семінари дуже потрібні - зазначив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації. Віталій Луй. – Адже це не тільки теорія, а й практичні поради фахівців різних галузей. Думаю, що отримані знання обов`язково стануть у нагоді у щоденній роботі. А такі тренінги ми будемо проводити і надалі».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ