Чернівці: Кошти на утримання ліфтів виділятимуть у межах асигнувань на житлово-комунальне господарство

Чернівці: Кошти на утримання ліфтів виділятимуть у межах асигнувань на житлово-комунальне господарство

07.04.16 14:27 0 712
Згідно з рішенням міської ради, на виконання завдань «Програми заміни, модернізації, капітального ремонту та диспетчеризації ліфтів житлового фонду м. Чернівців на 2013 – 2017 роки» цьогоріч виділятимуться кошти в межах асигнувань на житлово-комунальне господарство.

Департаменту житлово-комунального господарства міської ради доручено при формуванні титульних списків будівництва об'єктів житлово-комунального господарства по департаменту житлово-комунального господарства щороку передбачати кошти на проведення експертних обстежень, капітального ремонту та заміни ліфтів житлових будинків комунальної власності та будинків, які утримуються ОСББ відповідно до завдань Програми та робіт з технічного огляду ліфтів.

Комунальні житлові ремонтно-експлуатаційні та приватні підприємства, які утримують та обслуговують житловий фонд комунальної власності спільно з КП «Чернівціміськліфт» мають посилити контроль за експлуатацією ліфтів з метою упередження виникнення нещасних випадків та санітарно-технічного стану машинних відділень ліфтів в житловому фонді комунальної власності територіальної громади міста. КП «Чернівціміськліфт» повинне надати пропозиції в департамент житлово-комунального господарства міської ради щодо проведення експертно-технічного обстеження ліфтів, забезпечити розроблення необхідної документації за висновками експертно-технічного обстеження відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 26.05.2004р. № 687 «Про затвердження Порядку проведення огляду, випробовування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки».

Довідково:

У житловому фонді м. Чернівців експлуатується 624 ліфти житлового фонду територіальної громади, які обслуговує комунальне підприємство «Чернівціміськліфт». Кількість ліфтів, в яких вийшов термін експлуатації 25 років, по житловому фонду м. Чернівців на 01.01.2016р. складає 111 одиниць. У 2016 році закінчується нормативний термін експлуатації 30 ліфтів. Проведення експертно-технічного обстеження потребує 141 ліфт, в тому числі 111 ліфтів, термін експлуатації яких закінчився у 2015 році та в попередніх роках.

Фактично у 2015 році в житловому фонді м. Чернівців виконано капітальний ремонт 24 ліфтів, проведено експертне обстеження 57 ліфтів, які отримали відомості дефектів та усовуються в межах виділених коштів. З метою унеможливлення виникнення аварійних ситуацій та забезпечення безпечної експлуатації ліфтів на 2016 рік необхідно спрямувати 11 534,578 тис. грн.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ