В Чернівецькій області з увагою до потреб громадян (+фото)

В Чернівецькій області з увагою до потреб громадян (+фото)

07.04.16 18:37 0 658
Життя багатогранне, і не завжди вписується в посадові інструкції службовців, які надають послуги громадянам.

У «нестандартних» епізодах працівники РСЦ МВС в Чернівецькій області намагаються діяти так, щоб кожен, хто звернувся за послугою, отримав, принаймні, фахову консультацію, пораду, варіанти вирішення проблеми.

— Отут метал заводський, отут треба дуже обережно… Тут на майбутнє, щоб номер не зігнив, треба видалити іржу, але не «наждачкою», не «болгаркою» ні у якому разі!.. — Такі специфічні поради можна почути на майданчику Буковинського регіонального сервісного центру.

Дає їх спеціаліст-експерт РСЦ МВС в Чернівецькій області Тарас Вікторович Могилівський, беручи пальцями «на пробу» ідентифікаційний номер кузова старенького «Ford Sierra», біля якого потрібно здійснити зварювальні роботи — залатати дірку.



Питання актуальне для наших громадян з далеко не високим рівнем достатку. Люди намагаються зберегти свої автомобілі, продовжити їм життя. Однак, іноді виникають ситуації, коли при цьому можна пошкодити ідентифікаційний номер кузова. У даному випадку колізія виникла для чернівчанина Юрія Ізбаша. «Консультувався у «бувалих» — розповідає хлопець, — але не впевнений... Думаю, витрачу гроші, а потім доведеться мати проблеми з експертизою при реєстрації автомобіля. Хто тобі дасть гарантію?»..

Власне кажучи, така консультація не прописана в переліку послуг РСЦ. Але юнаку порадили під’їхати автомобілем на майданчик саме сюди і попередньо оглянути його.

— Все залежить від майстра,— резюмує Тарас Вікторович. — Є спеціалісти недобросовісні. Не раз уже були випадки, коли номер пошкодять, а потім кажуть, що «ми інакше не могли»… У вашому випадку все буде гаразд, якщо зробите охайно, не зачепите номер. Цілісність його з кузовом збережеться. І це головне. При проведенні ремонтно-відновлювальних робіт краще проконсультуватися з фахівцем,аби в подальшому не було якихось непорозумінь,не виникало питання «чому так, а не інакше»?..



Тарас Вікторович заглядає під капот автомобіля, переконується, що ідентифікаційний номер двигуна в належному стані, дає також поради пану Юрію стосовно перереєстрації автомобіля.

Обличчя юнака випромінює вдячність. Він тисне руку експерту і сідає за кермо свого помічника з вірою у те, що він ще довго служитиме йому.

Довідково

Транспортні засоби як джерела підвищеної небезпеки та предмети, які становлять велику матеріальну цінність, повинні піддаватися ідентифікації. З цією метою вони, а також їх найважливіші вузли та агрегати позначаються індивідуальними номерами, причому номер шасі або кузова вказується в свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу. Згідно з статтею 290 ККУ знищення, підробка або заміна ідентифікаційного номера, номерів двигуна, шасі або кузова, або заміна без дозволу відповідних органів номерної панелі з ідентифікаційним номером транспортного засобу - караються штрафом від п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Прес-служба РСЦ МВС в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в області ...
Наступна новина: При Службі автомобільних ...

КОМЕНТАРІ