Вінничина: в області розпочато реалізацію просвітницького проекту для підвищення кваліфікації психологів та соціальних педагогів (+фото)

Вінничина: в області розпочато реалізацію просвітницького проекту для підвищення кваліфікації психологів та соціальних педагогів (+фото)

07.04.16 18:26 0 607
Проект «Підвищення кваліфікації психологів та соціальних педагогів» шкіл-інтернатів обласного підпорядкування ініційований благодійним фондом журналу «Единственная», видавничого дому «Едіпресс Україна» за підтримки Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації і спрямований на роботу з дітьми з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Партнером у реалізації проекту є Навчально-методичний центр психологічної служби системи освіти Вінницької області.

В ході практичної реалізації даного проекту передбачається вісім навчальних сесій у форматі дводенних тренінг-семінарів.

Мета проекту – посилення компетентності спеціалістів, які працюють з дітьми, вихованцями шкіл-інтернатів, для повноцінного та гармонійного розвитку дітей та встановлення між ними позитивних стосунків.

Першу сесію даного проекту, присвячену темі «Психологічні особливості дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. Компетентність педагогів і вихователів», провела тренер проекту Любов Лоріашвілі. В роботі семінару взяли участь 22 працівники психологічної служби шкіл-інтернатів обласного підпорядкування, методисти Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області.

Учасники семінару мали можливість поєднувати науково-теоретичну і практичну роботу під час семінару, ознайомитись з сучасними проблемами повноцінного розвитку дітей, причинами виникнення різних порушень; велику увагу було привернуто до особливостей різних форм сімейного виховання дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування.

Цікавим було представлення власних підходів у вирішенні різних дитячих проблем, розкриття ресурсів під час виконанні «ситуативних вправ», збагачення тезаурусу, подолання особистих перешкод.



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ