В Закарпатській області рахівські рятувальники навчали молодь основам безпеки життєдіяльності та закликали обирати професію пожежника

В Закарпатській області рахівські рятувальники навчали молодь основам безпеки життєдіяльності та закликали обирати професію пожежника

07.04.16 14:16 0 684
6 квітня представники Рахівського райвідділу ДСНС у рамках Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності провели одразу дві зустрічі зі школярами.

Зранку рятувальники навідалися до ЗОШ №1 м. Рахів, де організували лекцію для учнів 6-х класів. Дітям розповіли основні правила пожежної безпеки в побуті й детально проінструктували, як треба діяти в разі виникнення загорання вдома чи у школі. Однак темою пожеж зустріч не обмежилася. Співробітники оперативно-рятувальної служби Закарпаття, у зв’язку з настанням теплої погоди, озвучили для дітей правила відпочинку на природі. Крім цього, зважаючи на гірський характер Рахівського району, школярам нагадали правила поведінки в горах та основні дії при сходженні лавини. Таким чином рятувальники «озброїли» учнів усією необхідною інформацією.

Після цього представники Держслужби з надзвичайних ситуацій завітали до Рахівської центральної районної бібліотеки, у якій відбувся профорієнтаційний захід на тему «Моя професія – найважливіша для суспільства». У зустрічі, на котрій були присутні 11-класники ЗОШ №1 та №2 м. Рахів, взяли участь також працівники правоохоронних органів, воєнкомату й інших структур. Рятувальники у своєму виступі змалювали для випускників шкіл будні вогнеборців й закликали учнів вступати до вищих навчальних закладів ДСНС України. Школярі ж проявили неабиякий інтерес до такої перспективи й ставили доповідачам чимало запитань. Зокрема, молодь цікавили вимоги до абітурієнтів при вступі на відповідні спеціальності та детальні аспекти роботи пожежників, такі як нормативний час прибуття підрозділу до місця загорання. На всі запитання учні отримали змістовні відповіді й залишилися задоволеними від діалогу.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині прозорі ...
Наступна новина: Чернівці: Кошти на ...

КОМЕНТАРІ