На Хмельниччині рятувальники проводять рейди серед відпочивальників

На Хмельниччині рятувальники проводять рейди серед відпочивальників

07.04.16 19:28 0 755
З настанням сонячної погоди люди частіше почали відвідувати власні дачні масиви, почастішали походи до лісу, щоб відпочити від напружених буднів. Проте, через нехтування правил пожежної безпеки нерідко виникають пожежі саме на відкритих територіях власних домоволодінь, у лісових масивах та степових зонах. Нерідко такі пожежі призводять до загорань розташованих поруч будівель, а також пожеж лісових насаджень та торфовищ, у звязку з чим державі наносяться значні матеріальні та екологічні збитки.

Аби запобігти біді та привернути увагу громадськості до екосистем, рятувальники 3-го державного пожежно-рятувального загону спільно з представниками правоохоронних органів та лісового господарства, органами місцевого самоврядування проводять роз’яснювальну роботу серед відпочивальників міста. Під час таких бесід вогнеборці нагадали громадянам основні правила безпечного поводження в лісі, вказали на виявлені порушення та вручили застережливі пам`ятки протипожежного характеру.

Не зайвим буде нагадати, що відповідно до законодавства, Правила пожежної безпеки в лісах України є обов’язковими для виконання всіма громадянами. Порушення вимог пожежної небезпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність, а також відшкодування винуватцями завданих збитків.

Тож Державна служба з надзвичайних ситуацій звертається до громадян з проханням бути обачними та обережними, щоб відпочинок у лісі був приємним і для них, і для тих, хто прийде після. Пам'ятайте: порушуючи правила пожежної безпеки, ви завдаєте великої шкоди, в тому числі й матеріальної. Бережіть природні багатства, не дозволяйте нищити народне надбання!

3 державний пожежно-рятувальний загін

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ