Тернопільська область: рятувальники 9 разів залучалися до гасіння сухої трави та сміття

Тернопільська область: рятувальники 9 разів залучалися до гасіння сухої трави та сміття

07.04.16 17:01 0 630
З настанням теплої пори року продовжуються неконтрольовані спалювання сухої трави, що часто призводить до негативного впливу на природні екосистеми та супроводжується ризиком перекидання вогню на житлові сектори.

4 квітня о 10:39 до оперативно-диспетчерської служби Управління надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на відкритій території поблизу села Посухів Бережанського району. Вогнем знищено суху траву на площі орієнтовно 2 га. Загорання ліквідовано черговим караулом 7-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління.

О 13:14 виникла пожежа сухої трави поблизу села Товстолуг Тернопільського району. Вогонь знищив 0,5 га сухої трави. Загорання ліквідовано черговим караулом 3-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління.

О 16:40 виникла пожежа сухої трави поблизу міста Шумськ. Трава горіла окремими осередками на площі близько 1,5 га. Загорання ліквідоване завдяки спільним зусиллям чергового караулу 16-ї державної пожежно-рятувальної частини та оперативної групи Шумського районного сектора Управління. Було недопущено перекидання полум’я на торфополе, площею 23 га, що знаходилося поблизу.

О 16:49 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу сміття у місті Заліщики на вулиці Грушевського. Вогонь ліквідовано черговим караулом 15-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління.

О 17:56 у місті Тернопіль на мікрорайоні Пронятин виникла пожежа сухої трави. Вогонь знищив суху траву осередками, площею орієнтовно 1 га. До ліквідації пожежі було залучено черговий караул 2-ї державної пожежно-рятувальної частини 1-го державного пожежно-рятувального загону Управління.

О 19:40 виникла пожежа сухої трави та самосіву лісових насаджень поблизу лісосмуги у селі Жеребки Під волочиського району. Площа пожежі становила близько 0,9 га. Завдяки організованим та злагодженим діям чергового караулу 24-го державного пожежно-рятувального поста 20-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління було недопущено розповсюдження вогню на лісосмугу площею 10 га.

О 20:55 виникла пожежа сухої трави поблизу села Петрики Тернопільського району. Площа пожежі становила близько 0,02 га. Загорання ліквідовано черговим караулом 2-ї державної пожежно-рятувальної частини 1-го державного пожежно-рятувального загону Управління.

О 21:17 до оперативно-диспетчерської Служби Управління надійшло повідомлення про пожежу сміття на відкритій території у місті Тернопіль на вулиці Новий Світ. Вогнем знищено сміття на площі 0,0025 га. Загорання ліквідовано черговим караулом 1-ї державної пожежно-рятувальної частини 1-го державного пожежно-рятувального загону Управління.

О 22:00 виникла пожежа поблизу сухої трави та самосіву лісових насаджень поблизу хутора Совинови Підгаєцького району. Ситуація ускладнювалась ймовірністю перекидання полум’я на лісовий масив, що знаходився поряд. Площа пожежі на момент прибуття чергового караулу 14-ї державної пожежно-рятувальної частини становила 0,5 га. Вогнеборці не допустили перекидання полум’я на лісовий масив, площею 10 га та 4 господарських будівлі.

Рятувальники закликають громадян відмовитись від небезпечного заняття – підпалів сміття, сухої трави та інших рослинних залишків! Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей. Кожен підпал також завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищує живу природу та спричинює до багатьох інших негативних наслідків. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини, які призводять до онкологічних захворювань.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ