Тернопільська область: поблизу селища В.Бірки рятувальники вилучили із землі чотири стокілограмових авіабомби

Тернопільська область: поблизу селища В.Бірки рятувальники вилучили із землі чотири стокілограмових авіабомби

07.04.16 10:06 0 543
Вже майже рік фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області працюють поблизу селища Великі Бірки Тернопільського району – вони обстежують місцевість, де 20 квітня 2015 року шукачі кольорових металів натрапили на фугасну авіаційну бомбу часів Другої світової війни. В період з 20.04.2015 по 05.04.2016 року працівниками Служби порятунку детально перевірено 0,967 га території, виявлено 197 вибухонебезпечних предметів, в числі яких 122 стокілограмових фугасних авіабомби, 41 запалювальна бомба вагою 100 та три – вагою 2,5 кг, 2 артснаряди калібром 152 мм та 27 калібром 85 мм, мінометну міну калібром 82 мм та двохсотп’ятидесятикілограмову фугасну товстостінну авіаційну бомбу. Подія класифікована, як надзвичайна ситуація техногенного характеру, об’єктового рівня.

5 квітня на місці надзвичайної ситуації піротехніки ДСНС вилучили з землі та зосередили в безпечному місці для подальшого знищення 4 фугасних авіаційних бомби ФАБ-100, часів Другої світової війни. Пошукові роботи поблизу селища В.Бірки тривають.

«Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмети, які зовні схожі на боєприпаси, або є підозрілими – не торкайтесь їх! Ні в якому разі не намагайтесь їх розібрати, або підпалити! Про знахідку негайно повідомляйте до місцевого підрозділу ДСНС, зателефонувавши за номером «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків!»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представник румунської ...
Наступна новина: Чернігів: Бійці АТО ...

КОМЕНТАРІ