Сплав по Вішері

Сплав по Вішері

07.04.16 11:11 0 761

Різноманіття активного сімейного відпочинку на Уралі воістину невичерпне. Повною мірою насолодитися по-справжньому величною та дикою північною природою дозволить сплав на катамаранах вниз за течією чарівної і загадкової Вішери.

Вишера - дійсно унікальна річка, прохолодні води якої омивають порослі лісом високі скелі. Вішера бере свій початок на північному сході Пермського краю, і в верхів'ях річки розташований всесвітньо відомий Вішерский заповідник - зона, яку особливо охороняють, справжня природна скарбниця.

На Вішері знаходиться найвища точка Пермського краю - хребет Тулимский Камінь, висота якого сягає майже півтори тисячі метрів. Не менш цікаві знамениті останці - високі, вузькі окремо стоячі скелі - Чортів Палець, Мунін Тумп, Єрн-Пупи і багато інших.

Незвичайна краса Вішерської природи, різноманіття рослинного і тваринного світу здавна привертали увагу. У скелях і печерах уздовж Вішери знайдені дивовижні сліди діяльності первісної людини - стоянки і наскальні малюнки, вік яких налічує близько п'яти тисяч років.

Як і сплав по Березовій, сплав по Вішері - це чудова можливість познайомитися з природою та історією Північного Уралу.

Стрімкі мисливці ханти і манси, таємничі народи комі протягом усієї своєї історії також кочували по Вішері.

Вішерські берега зберігають не тільки спогади про минулі століттях і племенах, які канули в неймовірно далеке минуле, а й приховують багатющий тваринний світ: в лісах зустрічаються ведмеді, рисі, росомахи, а сама річка рясніє рибою.

Вішера - ідеальне місце для риболовлі: стрімкі холодні води служать притулком рідкісним видам північних риб - харіуса і тайменя.

Не тільки тиша і приголомшливі пейзажі приваблюють туристів, змушуючи їх знову і знову пускатися в сплав по Вішері. Більш детально про сплав по Вішері можна прочитати на сайті: http://zolotoy-kompas.ru/aktiv/splav/vishera/na_4_dnya. Справа в тому, що течія річки досить спокійна, в ній майже немає порогів і стремнин, що робить водний похід безпечним і абсолютно підходить як для новачків, так і для досвідчених мандрівників. Саме тому Вішера - популярне місце для відпочинку з дітьми.

Пройти шляхами древніх народів, побачити всю красу великої північної ріки, відкрити ще не досліджені таємниці лісів і печер - все це стає реальністю. Сплав по річці може тривати 4,7,11 і 14 днів.

Пермський край сповнений прекрасних місць, і мало хто відмовить собі в задоволенні побувати на величній Вішері, де далеке сонце із-за скель золотить шовкову гладь розливів вод.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: За добу закарпатські ...
Наступна новина: Делегація з Вінниччини ...

КОМЕНТАРІ