9 порад як вибрати якісну акустику для автомобіля

9 порад як вибрати якісну акустику для автомобіля

07.04.16 17:24 0 689

Сьогодні багато людей відразу після покупки автомобіля ставлять перед собою завдання купити якісну аудіосистему. Вам може здатися, що вибір якісної апаратури - це проста подія. Зовсім ні. Вам необхідно знати і враховувати безліч тонкощів, про які ми поговоримо в даній статті.

Порада № 1. Розберіться з компонентною та коаксіальною технікою

На жаль, багато автолюбителів навіть не звертають уваги на згадані вище типи техніки. У коаксіальних системах може бути змонтовано два, а то і три динаміка (високої, низької і середньої частот). Звичайно, дана особливість істотно спрощує процес монтажу системи, але ось налаштувати колонки буде набагато складніше. Крім цього, вони мають гіршу якість звуку в порівнянні з компонентною акустикою. Отже, якщо ви хочете отримати якісний звук, то орієнтуватися необхідно саме на компонентний варіант. До речі, якщо ви маєте бажання купити аудіосистему в інтернет-магазині, то вам достатньо перейти на сайт.

Порада №2. Потужність - не головне

Багато автолюбителів і малодосвідчених знавців звукових систем, в першу чергу, приділяють увагу потужності динаміків. Але цей параметр вважають не головним при виборі техніки. Потужність - це всього лише максимальний поріг, при якому динаміки будуть видавати якісний звук. Зазвичай (якщо судити по гучності), цілком достатньо 10-20 Вт.

Порада №3. Враховуйте особливості установки

Якщо вам необхідно буде виготовляти будь-які конструкції для того, щоб провести монтаж динаміків, то це необхідно враховувати. Зокрема, фронтальна акустична система повинна монтуватися в уже підготовлене місце. Якщо необхідно, його можна доопрацювати. Рекомендується встановлювати динаміки діаметром не більше 15-16 сантиметрів. В цьому випадку набагато простіше скоординувати їх роботу з сабвуфером.

Порада №4. Намагайтеся не вірити на слово

Виробник може написати на упаковці свого товару багато цікавого, але не все може відповідати дійсності. Особливу увагу необхідно приділяти частоті. Важливо пам'ятати, що людське вухо сприймає частоту від 20 до 20 тисяч герц. Сьогодні ж жодна пара динаміків не спроможна видати цю частоту. Щоб забезпечити максимальну якість звуку необхідно встановити високочастотні динаміки з частотою (4 до 20 тисяч герц), динаміки середньої частоти (500-5000 Гц) і сабсвуфери (від 30 до 100 Гц).

Порада №5. Шумоізоляція обов'язкова

Якщо ви хочете отримати якісний звук, то без шумоізоляції вам не обійтися. Шум двигуна і гуми не сприятиме сприйняттю звуку. Спеціальний матеріал потрібно наклеїти на дверях, підлозі, даху, а також між салоном і моторним відсіком.

Порада №6. Враховуйте якість акустичної системи

Будь-яка деталь може бути дуже важливою при виборі якісної стереосистеми.

Рада №7. Правильно розміщуйте динаміки

Щоб отримати хороший стереоефект, колонки необхідно розміщувати правильно.

Рада №8. Не вмієш - не лізь

Якщо немає впевненості в своїх силах, то роботу бажано довірити професіоналам своєї справи, які, до речі, допоможуть підібрати найбільш якісну стереосистему. Не секрет, що для покупки якісної стереосистеми для автомобіля необхідно мати цілу низку знань і умінь в будівельній, слюсарній, дизайнерській та інших галузях. Та й настройка системи - далеко не найпростіше завдання.

Рада №9. Приділіть увагу установці сабвуфера

Вирішили купити якісну техніку, тоді не потрібно бути дріб'язковим. Проконсультуйтеся з фахівцем і купуйте ті динаміки, які він порадить саме для вашого автомобіля. І не важливо, що вони будуть трохи дорожчими, ніж ви розраховували. Адже ви хочете якісний звук, чи не так?




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Вінниччині проведено ...

КОМЕНТАРІ