Яким повинен бути справжній батько?

Яким повинен бути справжній батько?

07.04.16 17:37 0 871

Якщо ви читаєте цю статтю, то з упевненістю можна сказати, що ви хороший батько. І справа навіть не в самій статті, а в вашому бажанні стати хорошим батьком. Бажання вчитися, незадоволеність своїм досвідом - хороший показник того, що у вас все вийде.

Зробити це зовсім не складно, хоча багато хто посилається на зайнятість, роботу та інше. Легко стане тоді, коли ви відповісте собі на запитання: "Для чого або для кого вам потрібна робота (або щось інше)?" Якщо для сім'ї, то тут зовсім все просто - розставляємо пріоритети, що на даний момент часу вам важливіше і робимо правильний вибір (сподіваюся ця стаття надасть вам в цьому допомогу). Якщо причини вашої зайнятості інші, а тут важливо бути чесним перед самим собою, то, сподіваюся, ця стаття допоможе вам побачити свою сім'ю в іншому світлі, і зрозуміти що таке турбота про неї.

Час з дитиною

Починаючи з пелюшок, проводьте як можна більше часу зі своїми дітьми. Немовлят більше часу носіть на руках. Малюк беззахисний, і йому необхідно відчувати себе в безпеці. Плюшеві ведмедики, часто підміняють вас. Це звичайно не означає, що потрібно відмовитися від іграшок, але вас, батька, має бути більше! Тоді дитина буде вас знати, довіряти і любити! Розвантажіть вночі маму, принісши їй дитину на годування або заспокоюючи дитину, носячи її на руках, якщо у неї щось болить. Навіщо все це? Вам же з ранку на роботу! Справа в тому, що довіра до вас, яка виникає в цьому віці, розвантажить вас в недалекому майбутньому. Дитина вас буде чути! Вона не буде відмахуватися від ваших слів, коли почне розуміти слова! Вам це сподобається і зробить ваше життя в родині ще приємнішим!

Недостаток уваги викликає у дітей комплекс неповноцінності. Десь в глибині свідомості народжується думка, що вони якісь ущербні. Дівчата з віком починають шукати увагу на боці (воно вам треба?!), якщо не отримали цієї уваги від тата. Батьки обіймайте своїх дочок! Цілуйте їх на ніч і не тільки! Захоплюйтесь ними!

Ігри з дитиною

Грайте! Багато грайте! Санки, ковзани, лижі, футбол, волейбол, теніс, велосипед... І не важливо вмієте або не вмієте, головне, щоб дитині подобалося, якщо не вмієте, - просто бігайте (ходіть) поруч! Станьте на їх рівень в грі, не будьте «дорослими»! Читайте на ніч книжки, ходіть в ляльковий театр. Навіщо все це? У вас же справ по горло! Вам же сім'ю потрібно забезпечувати! Татусі, гроші приходять і йдуть, а те, що ви закладаєте довіру і любов до вас з дитинства, залишиться назавжди!

Послідовність і відповідальність

Будьте послідовні у всьому. Якщо обіцяєте покарати за проступок - покарайте. Якщо пообіцяли щось зробити, дати, подарувати - зробіть, дайте, подаруйте. Це і вас дисциплінує, і дитина вас буде слухати і довіряти. Зрозуміло, що тоді не залишається місця загрозам - «я тобі голову відірву!» Або інші частини тіла, щоб у дитини не склалося про вас уявлення, як про балабола. Тільки, будь ласка, не треба нічого їй відривати, якщо вже вирвалися такі слова, але пояснити свої слова потрібно. Мовляв, засмутив мене твій вчинок (слова), я погарячкував, але ти повинен бути покараний.

Правильні зауваження

Якщо робите зауваження, то фокусуйтеся на вчинку, не переводячи погляд на дитину. Наприклад, «Твій вчинок дуже поганий». Також нехай він знає ваші емоції з цього приводу: «Мене засмучують твої слова» (або «те що ти зробив»). Якщо звинувачувати дитину, а не його дії, знову отримаємо комплекси.

Самостійність дитини

По мірі дорослішання давайте дитині право на помилку, тобто потрібно давати більше самостійності в прийнятті рішень в будь-яких діях. «Я сам!» - звичайна фраза. Дитині потрібно самоствердитися! Дайте йому цю можливість. Не бійтеся розбитого носа - заживе, бійтеся, якщо з вашої дитини виросте залякана істота, що не вірить у свої сили. Таку самостійність потрібно давати до самої її «дорослості». Це не означає, що тато пускає все на самоплив, як ніби йому все одно. Тато незримо поруч. Необхідно вдумливо і розсудливо озвучувати певні рамки, межі дозволеного для даного вікового періоду. Час повернення додому, ігри на комп'ютері, стосунки з протилежною статтю, куріння, спиртне, взагалі, вам вирішувати, якими будуть кордони і від чого ви хочете захистити свою дитину або чому хочете її навчити. Самостійні походи в магазин, інші доручення, як по будинку, так і поза ним. І не сваріть за помилки, а навпаки хваліть за зроблену спробу і давайте надію, що все вийде!

Щирість

Будьте з ними щирими, щиро радійте їх перемогам, здобуткам і щиро підтримуйте в невдачах. Для цього варто бути і уважним, щоб все помічати, і відкритим, щоб говорити про свої почуття. Ваша відкритість і готовність говорити з дитиною розташує її до відкритості з вами. Вона буде відчувати себе затишно, оточеною вашою щирою любов'ю і бажанням всього найкращого для неї.

Будьте поруч завжди, коли це потрібно

Будьте з ними «на зв'язку» весь час, забудьте слова, - «Я не маю часу!». Все окупиться сторицею згодом. Нехай дитина знає, що ви завжди доступні і прейдёте на допомогу. Ніхто інший, крім батьків, не зможе подарувати дитині цього неймовірного почуття підтримки і впевненості. Це допомагає вашій дитині рости щасливою і повноцінною, здатною приходити на допомогу й іншим людям, і вам свого часу.

Висновок

У висновку хочеться сказати, що чому б ми не вчили своїх дітей, вони будуть робити так, як робимо ми, тому якщо ми хочемо, щоб наші діти були кращими, потрібно змінюватися самим! Виховання дітей - це взаємний процес! Батьками не народжуються, ними стають! Не переживайте за свої минулі помилки, почніть з того місця, де ви вирішили щось змінити. Діти, підлітки оцінять вашу щирість, хоча й все буде не просто.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Вінниччині проведено ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ