Чернівецька область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з людьми щодо навчання правил безпеки

Чернівецька область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з людьми щодо навчання правил безпеки

08.04.16 13:08 0 568
Співробітники Управління ДСНС України у Чернівецькій області постійно впродовж року проводять різноманітні інформаційно-роз’яснювальні заходи для навчання громадян правил безпеки. Така робота здійснюється для того, щоб у разі виникнення надзвичайної ситуації чи події різного характеру мешканці знали, як діяти та куди звернутися. При цьому роз’яснювальна робота проводиться як з підростаючим поколінням, так і з дорослими.

Зокрема, 7 квітня така робота проводилася у Вижницькому, Сторожинецькому та Хотинському районах. Фахівці Вижницького районного сектору Управління ДСНС зустрілися з працівниками освіти та культури району. На заході були присутні керівники та працівники сільських клубів, будинків культури і бібліотек. Рятувальники кваліфіковано розповіли про важливість дотримання правил безпеки, особливо в приміщеннях з масовим перебуванням людей. Також працівники Управління ДСНС розповіли про правила користування вогнегасником та при цьому зазначили, що користуватися первинними засобами пожежогасіння повинен вміти кожен, оскільки завдяки цьому можна запобігти поширенню пожежі.

Працівники Сторожинецького районного сектору Управління ДСНС взяли участь у семінар-нараді з працівниками Сторожинецького районного територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів, інвалідів та одиноких непрацездатних громадян. Рятувальники нагадали працівникам соціальної установи правила безпеки, щоб вони могли поділитися цими знаннями з тими краянами, яким допомагають, оскільки саме в помешканнях літніх людей та соціально незахищених громадян найчастіше виникають пожежі. Працівники Управління ДСНС вручили присутнім листівки та пам’ятки з правилами безпеки.

Співробітники Хотинського районного відділу Управління ДСНС провели інформаційно-роз’яснювальну бесіду з працівниками Хотинської центральної районної лікарні. Заняття проводилося на тему: «Правила пожежної безпеки у побуті. Дії медичного персоналу у разі виникнення пожежі або надзвичайної ситуації в приміщені лікарні». Рятувальники розповіли медикам як безпечно провести евакуацію всіх присутніх у разі необхідності та показали як користуватися вогнегасниками.

«Рятувальники постійно проводять різні заходи, щоб навчити якомога більше людей правил безпеки. Слід зазначити, що під час таких зустрічей громадяни часто ставлять власні питання, що свідчить про певну базу знань, яку люди хочуть вдосконалювати», – повідомив заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області полковник служби цивільного захисту Андрій Мамавко.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: переможемо ...
Наступна новина: Ясський університет імені ...

КОМЕНТАРІ