Чернівецька область: з метою навчання дітей правил безпеки рятувальники проводять різноманітні заходи

Чернівецька область: з метою навчання дітей правил безпеки рятувальники проводять різноманітні заходи

08.04.16 09:23 0 584
Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області продовжують профілактичну роботу з підростаючим поколінням, яка спрямована на запобігання нещасним випадкам з дітьми. Так, 6 квітня така робота проводилася в Хотинському, Сокирянському та Герцаївському районах.

Наприклад, рятувальники провели для дітей пізнавальні екскурсії в пожежно-рятувальних підрозділах. До працівників Сокирянського районного відділу завітали маленькі вихованці дошкільного навчального закладу «Барвінок» міста Сокиряни, а в гості до співробітників Герцаївського районного сектору прийшли учні початкових класів Герцаївської загальноосвітньої школи. Працівники Управління ДСНС розповіли дітлахам про розпорядок дня рятувальника та нагадали їм про правила безпеки, дотримання яких дозволить уникнути нещасних випадків.

Також рятувальники продемонстрували дітям спеціальне обладнання та бойовий одяг вогнеборців, якими вони користуються під час виконання завдань за призначенням. Кожен охочий міг самостійно приміряти на собі одяг рятувальників та посидіти в пожежному автомобілі, що викликало у дітей справжнє задоволення та щирий сміх.

Цього ж дня рятувальники провели пізнавальні лекції і в навчальних закладах. Так, працівники Хотинського районного відділу Управління ДСНС поспілкувалися з учнями місцевої гімназії, під час якого розповіли дітям про важливість дотримання правил безпеки в побуті. Рятувальники також розповіли, як діяти на випадок виникнення пожежі, виявлення підозрілого предмету в місці з масовим перебуванням людей та в інших надзвичайних подіях.

Ще один захід в навчальному закладі пройшов за участі працівників Герцаївського районного сектору, які прибули в загальноосвітню школу села Горбово. В ході свого виступу рятувальники значну увагу приділили небезпеці спалювання сухої трави, оскільки це несе в собі значну загрозу. «В суху погоду достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника, щоб спричинити загорання сухої трави. Тому слід бути дуже уважними і дотримуватися правил безпеки», – звернулися до дітей рятувальники.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Луцьку внесено корективи ...

КОМЕНТАРІ