Ясський університет імені Ал.І.Куза та Вінницький педуніверситет імені Михайла Коцюбинського налагоджують партнерські стосунки (+фото)

Ясський університет імені Ал.І.Куза та Вінницький педуніверситет імені Михайла Коцюбинського налагоджують партнерські стосунки (+фото)

08.04.16 13:14 0 603
6 квітня, в рамках офіційного візиту делегації Ясського повіту Румунії до Вінницької області відбулась зустріч віце-ректора Ясського університету імені Ал.І.Куза Думітру Луки та професора психології Богдана Некулау із керівництвом та студентами Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського. В зустрічі, яка мала на меті встановлення партнерських стосунків між двома вузами, взяв участь заступник голови-директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Ректор ВДПУ, кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Лазаренко коротко поінформувала високих гостей про історію Вінницького державного педагогічного університету, ознайомила із його структурою, розповіла чим живе подільський центр сучасної педагогічної освіти і науки.

У свою чергу, Ігор Івасюк зазначив, що під час зустрічей із Румунською делегацією в обласній адміністрації та Департаменті освіти і науки ОДА обговорювались можливості співпраці не тільки на рівні вищих навчальних закладів, а й на рівні шкіл та департаментів освіти і науки , що є справою недалекого майбутнього.

«Сьогоднішній візит румунських професорів присвячений налагодженню співпраці в галузі освіти між Ясським університетом та Вінницьким державним педагогічним університетом імені Михайла Коцюбинського. Тож ми сподіваємося, що завтра наприкінці дня буде підписана відповідна угода між двома університетами і співпраця перейде у практичну площину реалізації»,- підкреслив Ігор Івасюк.- Це дасть можливість обмінюватись студентами і викладачами, проходити відповідну практику науково- педагогічним працівникам , використовуючи ресурс Ясського університету та освітнього простору Європи (оскільки Румунія є членом Євросоюзу)».

Віце-ректор Ясського університету імені Ал.І.Куза Думітру Лука визнав за честь бути присутнім на такій зустрічі. Він,зокрема, зауважив: «Ми вже маємо деякий досвід співпраці з українськими вузами, зокрема із Чернівецьким університетом та Київським Державним університетом ім. Тараса Шевченка, але маємо сподівання , що досвід роботи з вінницьким університетом буде найкращим, оскільки для цього є багато мотивів. Про це ми докладніше розповімо у наступних наших презентаціях».

Далі Думітру Лука презентував можливості Ясського університету імені Ал.І.Куза, зазначивши, що він є одним із найбільших вузів Румунії, де навчається 25 тисяч студентів на 15 факультетах. Навчальний процес забезпечують 800 викладачів, які працюють дуже інтенсивно.

Далі ,згідно з програмою візиту, члени делегації Румунії зустрілися із викладачами та студентами педуніверситету, взяли участь в урочистому пленарному засіданні звітної науково-практичної конференції викладачів інституту педагогіки, психології і мистецтв та в презентації кафедри інноваційних та інформаційних технологій в освіті, зустрілись з колективом кафедри психології, відвідали університетську бібліотеку та музей.

Програмні заходи по зустрічі румунської делегації продовжуватимуться завтра.

Довідка:

Свою історію Вінницький державний педагогічний університет ім. Михайла Коцюбинського розпочав у 1912 році . В університеті функціонують сім інститутів: Інститут філології й журналістики, Інститут математики, фізики і технологічної освіти; Інститут фізичного виховання та спорту; Інститут історії, етнології і права; Інститут педагогіки, психології і мистецтв; Інститут іноземних мов, Інститут магістратури, аспірантури і докторантури, а також природничо-географічний факультет.

Контингент студентів становить близько 5000 осіб за денною та за заочною формами навчання. Близько 2000 студентів навчаються за рахунок державного бюджету. Навчально-виховний процес забезпечують 27 кафедр, на яких працює понад 430 викладачів, з них біля 300 мають наукові ступені та вчені звання.

Вінницький державний педагогічний університет бере участь у різноманітних міжнародних освітніх організаціях, програмах і проектах. наразі укладено 28 угод із закордонними вищими навчальними закладами, науковими установами й організаціями. При цьому, за останні 5 років їх кількість суттєво збільшилась.

Загалом кафедри університету встановили творчі зв'язки з вищими навчальними закладами і провідними науковими центрами понад 20 країн світу, зокрема США, Великої Британії, Німеччини, Нідерландів, Ізраїлю, Чехії, Польщі, Азербайджану, Узбекистану, Білорусі, Молдови, Киргизії та інших країн.































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Начальник управління ...

КОМЕНТАРІ