Вінничина: органами прокуратури області за 3 місяці 2016 року розглянуто понад 3 тисячі звернень

Вінничина: органами прокуратури області за 3 місяці 2016 року розглянуто понад 3 тисячі звернень

08.04.16 08:54 0 575
Упродовж 1 кварталу поточного року до органів прокуратури Вінницької області надійшло 3148 звернень.

Значна кількість їх надходження зумовлена суспільно-політичними та соціально-економічними змінами в державі. Саме тому суттєвого зменшення розглянутих органами прокуратури звернень не спостерігається.

Не вплинуло на кількісні показники надходжень звернень і позбавлення органів прокуратури функції нагляду за додержанням і застосуванням законів.

Неналежне реагування органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на порушення конституційних прав і свобод, а подекуди – їх бездіяльність, пов’язана, зокрема, з дублюванням функцій, зумовлює надходження повторних звернень в органи прокуратури.

Найбільш актуальними залишаються питання у сферах земельних правовідносин, призначення та перегляд розміру пенсій, надання матеріальної допомоги, неналежного здійснення повноважень працівниками комунальної сфери, виплати заробітної плати тощо.

Загалом за належністю до органів, уповноважених розглядати по суті порушені у зверненнях питання, надіслано майже 800 звернень або кожне третє із розглянутих.

Вирішено 1,5 тис звернень, з яких 28 – від народних депутатів України.

Із загальної кількості вирішених 43% становлять скарги з питань досудового розслідування, 4,3% – нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства, 2,1% – представництва інтересів громадян та держави в суді.

Задоволено 14 звернень, що є свідченням забезпечення їх якісного, своєчасного та об’єктивного вирішення, реального поновлення порушених прав та основним критерієм ефективності роботи прокурорів з розгляду та вирішення звернень.

Значна увага прокурорами приділяється питанням особистого прийому громадян.

Так, на особистому прийомі прийнято більше, ніж 1,2 тис громадян, особисто керівниками прокуратур прийнято 175 осіб Проте слід зазначити, що у більшості випадках громадяни звертаються до органів прокуратури з питань, які не відносяться до їх повноважень.

Безпосередньо у апараті прокуратурі обалсті прийнято 393 особи.

Також керівниками прокуратури області запроваджено практику прийому громадян, які перебувають в місцях позбавлення волі. Зокрема, у поточному році проведено особистий прийом 30 в'язнів у Вінницькому СІЗО, Вінницькій УВП №1, Літинській ВК №123 та Стрижавській ВК №81.

Слід відмітити, що громадянами активніше використовується можливість подачі звернення на телефон «гарячої лінії» та з застосуванням засобів електронного зв'язку. Зокрема, у поточному році таким чином до прокуратури області подано 33 звернення.

Органи прокуратури області і надалі забезпечуватимуть об’єктивний, всебічний і своєчасний розгляд звернень, реальне поновлення порушених прав громадян.

Відділ організації прийому громадян

розгляду звернень та запитів

прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничанина Олексія ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ